avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general De câte ori pe an poate acorda angajatorul tichete ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

De câte ori pe an poate acorda angajatorul tichete cadou?

Bună ziua! Cu ocazia zile de 8 Martie angajatorul poate oferii angajatelor tichete cadou. În Codul Fiscal avem la art. 142:
”În cazul cadourilor în bani și/sau în natură, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile nu sunt cuprinse în baza de calcul al contribuției în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie dintre cele de mai jos, nu depășește 300 lei:
(i) cadouri oferite angajaților, precum și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;
(ii) cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie;
(iii) cadouri oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.”
Întrebarea mea este: plafonul de 300 lei oferiți sub formă de cadou se referă pentru fiecare eveniment descris mai sus sau este pe an pentru fiecare angajat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: atticusfortezza , utilizator 12:09, 4 Martie 2023
Se refera la fiecare eveniment enumerat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare tichete cadou mmarianne mmarianne Buna ziua, Cu ocazia zilei de 20 iulie - societatea noastra sarbatoreste ziua patronului spiritual, ocazie cu care a acordat salariatilor tichete cadou in ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou vornicuelena vornicuelena Este corect daca se dau tichete cadou la salariati cu ocazia Craciunului in valoare de 150 ron neimpozabil? Pot fi acordate si in suma mai mare cu conditia sa ... (vezi toată discuția)