avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! In decursul zilei de azi ,plantam niste ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! In decursul zilei de azi ,plantam niste puieti de ...

Buna ziua ! In decursul zilei de azi ,plantam niste puieti de pomi fructiferi ,la distanta de 1,80m ,fata de gardul dintre proprietatea mea si a vecinului ( inprejmuire de plasa ) , la un momendat, vecina foarte revoltata , i-mi spune pe un ton foarte superior ,ca de ce nu le-am cerut parerea, cand m-am apucat de plantare ,ca legea prevede ,ca nu am voie sa plantez pomi fructiferi la o distanta mai mica de 2m ,fata de gard, fara sa am acordul lor si sar putea sa ma dea in judecata . Va rog frumos ,in ce lege prevede aceasta ,si daca este asa ,care este limita admisa ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: EusebiuLuci , utilizator 20:02, 4 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
. 613. -
(1) În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii.

Asa ca daca vreti sa creasca mai mult de 2 m, mutati-i cu 20 cm mai departe de gard.
Acum nu are temei pt judecata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Martie 2023
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinătăți Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Un pom fructifer,măr ,păr, la ce distanță de răzor (gard ) spune legea ,că trebuie plantat? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti care este distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor si care este baza legala. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Divergențe cu vecinul din cauza pomilor fructiferi. nadiairina2000 nadiairina2000 Bună seara. Deranjez cu o intrebare ...vecinul meu a plantat la 40 cm de gardul meu pomi fructiferi. Am avut 2 discuții cu el si i-am atras atenția că ... (vezi toată discuția)