avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe de succesiune

Salve, trebuie sa fas o succesiune in urma decesului mamei mele in 2001. Au trecut aproape 8 ani de la deces. Este adevarat ca daca succesiunea nu se face in termen de 2 ani , se plateste 1% din valoarea bunurilor mostenite (in cazul meu un apartament de 3 camere in Bucuresti) pentru fiecare an in plus dupa acest termen de 2 ani? In cazul meu 1% din valoare pentru 6 ani? Care sint taxele de succesiune in cazul meu? Ma puteti informa care sint cheltuielile in cazul meu; notar,taxe notariale,taxe de succesiune? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 21:22, 24 Ianuarie 2010
Taxele le aflati la notariat.Au grile noi in 2010.Va dau exemplu cazul meu:ap.3 cam Berceni-Emil Racovita,este evaluat la 63.000Euro(cea mai mica evaluare).Noi dezbatem succesiunea dupa tata, care este coproprietara cu mama.Pt 1/2 din mostenire la val de 63.000Euro,taxele sunt de 2100 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! taxa la notar pentru un imobil se stabileste la valoarea ... CAMGZN CAMGZN TAXA LA NOTAR....... Buna ziua! Taxa la notar pentru un imobil se stabileste la valoarea care este trecuta in certificatul fiscal? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna seara,urmeaza sa fac succesiunea dupa 10 ani de la decesul ... dancatalin dancatalin Buna seara,urmeaza sa fac succesiunea dupa 10 ani de la decesul tatalui. Masa succesorala cuprinde:un apartament (proprietari parintii),actiuni la o ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune viorel77 viorel77 Cu, estimeaza instanta valoarea unui hectar teren arabil extravilan fara expertiza? Cum se calculeaza taxa de succesiune in instanta? (vezi toată discuția)