avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... taxe incasate ilegal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

taxe incasate ilegal

Buna ziua, consiliul local Orsova prin HCL din 10.07.2013 a majorat tarifele la apa potabila si canalizare epurare. prin HCL din 25.11.2019 au fost majorate din nou preturile. Prin sentinta civila a Curtii de Apel Craiova din 23.05.2022 se constata nulitatea HCL din 10.07.2013.
Intrebarea este : Operatorul acestor servicii nu este obligat la restituirea diferentei de pret incasata in plus in perioada 10.07.2013-25.11.2019. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: belami958 , utilizator 09:30, 8 Martie 2023
Operatorul are obligatia restituirii sumelor-daca instanta de judecata la cererea accesorie a petentului a dispus restituirea
Va multumesc pentru raspuns, eu am omis sa spun , cererea de anulare a HCL din 10.07.2013 a fost formulata de Agentia Nationala de Inegritate, dar daca a fost anulat acest act de majorare a tarifelor si operatorul a incasat serviciile la preturile majorate cu Aceasta hotarare din 10.07.2013 nu a comis o ilegalitate si ar trebui sa restituie sumele incasate in plus catre toata populatia orasului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarife nejustificat de mari la mc de apa. ce organ central poate declansa un control privind activitatea regiilor locale? valisnd valisnd O anumita regie autonoma practica tarife enorme fata de cele practicate in alte orase - exemplu: pentru plata a 5 metri cubi apa rece, se emite o factura care ... (vezi toată discuția)
Plata apa meteorica sau apa de ploaie boian boian Am formulat cerere de chemare in judecata a furnizorului de apa potabila pentru a nu mai imi factura prestari servicii (canalizare si epurare) legate de apa ... (vezi toată discuția)
Pretul apei in bucuresti - majorat cu 34% eliasav eliasav O persoana informata mi-a transmis ca firma franceza ce detine monopulul asupra apei potabile in Bucuresti a solicitat majorarea pretului per mc cu ... (vezi toată discuția)