avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mostenire drepturi de refugiat/persecutat lege 189/2000
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mostenire drepturi de refugiat/persecutat lege 189/2000

Buna ziua,
Exista vreo prevedere legala care sa acorde drepturi banesti copiilor mostenitori ai unor persoane decedate ce au beneficiat de indemnizatii conform legii 189/2000 ?
In cazul meu mama decedata a beneficiat de indemnizatie lunara ca refugiat din Bucovina conform art.1 litera C, iar tata conform art 1.1 litera D ca victima a persecutiei.
Mentionez faptul ca parintii primeau indemnizatia fiind pensionari, situatie in care ma aflu si eu acum.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2023
bluhm, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizație copil persoană strămutată amariusflorin amariusflorin Bună. Vă solicit lămuriri în următoarea chestiune. O persoană (în vârstă de 62 de ani) are mama (în vârstă de 92 de ani) beneficiară a legii 189 ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 189/ 2000 catanamihai catanamihai Mama beneficiaza de prev art1 , alin c. din OG105/1999.. Acum am aflat ca si tatal meu (decedat )se incadreaza in prevederile aceluiasi artcol, independent ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatal meu a avut o pensie de refugiat prin legea 189/2000, ... corinastoichita corinastoichita Buna ziua, Tatal meu a avut o pensie de refugiat prin legea 189/2000, obtinuta in perioada celei de-a doua casatorii. A beneficiat multi ani, dar anul trecut ... (vezi toată discuția)