avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pentru apartamentul inchiriat de ,,Cabinet ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pentru apartamentul inchiriat de ,,Cabinet individual de psihologie"

Bună ziua.
Eu in calitate de ,,Cabinet individual de psihologie ....(numele meu ( Y ))", am închiriat un apartament de la 2 proprietari, anume x și y,
y-ul fiind tot eu , pentru a deschide cabinetul.
Am citit un articol pe internet de la cineva care are cabinet, ca i a venit un impozit de 10 ori mai mare pentru ca nu a făcut raportul de evaluare a clădirii.
Vreau sa nu ajung în acea situație.
Întrebarea mea este dacă trebuie sa fac acel raport sau nu.
Apartamentul este situat într-un bloc rezidențial și utilitățile sunt plătite de către x și y în calitate de persoane fizice.
Am întrebat la primărie și mi au spus fizic când am fost la recepție ca da, apoi când am sunat la ei mi au spus ca trebuie sa depun o declarație ca acolo se desfășoară activitate mixta și de raport, nimic.
Cei care fac evaluarea au spus ca ei fac pe clădiri nerezidenților. Nu știu cum ar trebui sa procedez.
Are cineva o informație despre acest lucru???
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 08:46, 8 Martie 2023
Bună ziua,

Nu trebuie să faceți raport de evaluare, aveți de completat o declarație fiscală pentru stabilirea impozitului/taxei pe clădirile rezidenţiale/nerezidenţiale/cu destinaţie mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice - căutați pe internet cu cuvintele model ITL001, o să vedeți despre ce e vorba.

Aveți aici explicat modul de completare:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire destinatie mixta pladana pladana In cazul unei cladiri cu destinatie mixta unde fizic se pot delimita spatiile dar nu exista nici un document din care sa rezulte suprafata folosita in scop ... (vezi toată discuția)
Impozite locale 2016 flo72 flo72 Buna seara, In noul Cod Fiscal care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016 se precizeaza ca valoarea impozabila pentru cladirile nerezidentiale se ... (vezi toată discuția)
Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)