mai zilele trecute am primit o hotatrare judecatoreasca care suna cam asa :
admite cererea reclamantei ASIGURAREA ROMANEASCA cu sediul in ........... , impotriva paratei BCR , cu sediul in ............,si in contradictoriu cu intervenientul M George cu domiciliu in.............. ,
Obliga pe parata la plata catre reclamanta a sumei de ......... , diferenta cval despagubiri si 135,18 penalitati calculate in perioada ...................
obliga pe parata la plata catre reclamanta a sumei de ...... cheltuile de judecata
CU recurs in termen de 15 zile
asa si acum si intrebarea mea
pur si simplu nu inteleg ce treaba am eu in procesul asta de tot imi trimit citati si hotarari pe acasa ,
MA POT OBLIGA SA ACHIT EU SUMELE ASTEA ? CUM TREBUIE SA PROCEDEZ IN ACEASTA SITUATIE ?
va multumesc !
Nu ne-ati comunicat ce fel de intervenient ati fost( in interesul propriu sau a uneia din parti), despre ce contract e vorba, ce obligatii contractuale va revin din acel contract, daca exista si un termen de recurs sau daca hotararea a ramas definitiva.
intervenient fortat eu fiind soferul vinovat de producerea accidentului si fiind asigurat la BCR asigurare de tip RCA . hotarare cu termen de recurs in 15 zile dar hotatrarea a a fost pronuntata in 4 .11 .2009 eu primind hotararea prin posta pe 19.01.2010
Daca sunteti nemultumit, va sugerez sa apelati la un avocat si sa declarati recurs, in termenul aratat de 15 zile de la comunicarea sentintei judecatoresti.
Dupa parerea mea, cred ca exista un viciu de procedura.
problema este k hotararea a fost pe 4.11.2009 si eu am primit o acasa pe 19.01.2010 sau dus cele 15 zile dar nu inteleg reclamanta cere bani decat paratei care este BCR asta inseamna k eu nu prea am nici o treaba in afara de faptul k am fost asigurat al BCR sau ...?
In hotarare scrie clar "obliga pe parata".
Va puteti gasi in situatia de a plati doar daca propriul asigurator se indreapta impotriva dumneavoastra(daca exista temei).