avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... COR cu cifra 2 dar preaviz de 45 de zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

COR cu cifra 2 dar preaviz de 45 de zile

Buna ziua. Doresc sa imi schimb jobul si am primit o ofera conform careia voi fi incadrat cu codul COR 251206, insa cu preaviz de 45 de zile. Din cate stiu eu, doar locurile de munca care incep cu cifra 1 pot avea preaviz de 45 de zile, iar cele cu cifra 2 20 de zile. Cum este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 13 Martie 2023
Functiile de executie au preaviz de maxim 20 de zile lucratoare , iar cele de conducere de maxim 45 de zile lucratoare.
(art.81 alin.4 C.mun.)
Va multumesc de raspuns. Delimitarea dintre o functie de conducere si una de executie se face doar prin prima cifra a codului COR sau exista si alte criterii?
Funcţiile de conducere sunt cele definite prin lege sau prin reglementări interne ale angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functii de conducere in it vs perioada de preaviz andreea.nelega andreea.nelega Buna ziua, Avocat.ro Ma puteti ajuta va rog cu o parere. Pentru pozitia de proiectant de sisteme informatice, cod COR 251101, perioada de preaviz este de ... (vezi toată discuția)
Gestionar adrianstrat03 adrianstrat03 Buna ziua, As dori sa stiu daca functia de gestionar este o functie de executie sau de conducere. Mentionez ca in fisa postului nu este precizat acest lucru ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz Ana2703 Ana2703 Buna seara! Doresc sa imi dau demisia cu preaviz, insa intampin niste dificultati si va rog sa ma ajutati cu niste informatii: - asistent manager este ... (vezi toată discuția)