avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchidere lift de catre presedinte, la orice ora
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchidere lift de catre presedinte, la orice ora

Buna ziua,

Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc cu 10 etaje. La etajul 10 sta presedintele blocului care, de cate ori vede ca cineva are de carat ceva in bloc sau din bloc, opreste liftul si ii da drumul de cate ori doreste dumnealui. In felul acesta nu-i "pedepseste" numai pe cei care au de carat pana sus cate ceva, dar si pe restul locatarilor care se afla in zona in momentul acela si sunt nevoiti sa urce pe scari, unii dintre ei chiar 10 etaje, avand o etate destul de inaintata.
Intrebarea mea este ce se poate face tinand cont ca toate cheltuielile legate de lift le platesc toti locatarii. Pe de alta parte ma gandesc ca este si destul de periculos. Toti vecinii stiu si niciunul nu ia atitudine. Ce pot face?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
dragodar, utilizator
Nu litigiul e "o ultima solutie" in cazul dvs. ci alegerea unui nou Presedinte!!
Legea 230/2007 va da aceasta posibilitate, care e in acelasi timp un drept garantat al proprietarului.
Incercati si discutati cu ceilalti vecini, inclusiv membrii Comitetului Executiv, despre aceasta posibilitate si luati o decizie.
Aveti toata legislatia aferenta Asociatiilor la inceputul acestui topic.;)
~ Conținut șters la cerere ~
@_adi_ are dreptate.Numai societatea de ascensor este indreptatita sa opreasca liftul.
..................
Presedintele Dv. de asociatie pune in primejdie viata oamenilor suferinzi. Sunt oameni care, bolnavi de inima, de astm, de plamani, cu sechele motorii, daca fac efort pot muri. Acesti oameni, daca n-ar exista lift, nu s-ar fi mutat la etaje superioare.
...................
In plus de asta, daca are atata timp de supravegheat cine si cum urca in lift ar trebui sa-si ia un scaunel si sa stea de paza la usa liftului, jos, si sa nu permita urcarea mobilelor in lift, nu a oamenilor.
..................
Inchiderea liftului este un abuz grosolan.X-(


Va multumesc mult pentru raspunsuri. Am sa studiez legislatia, am sa vad ce pot face si am sa va tin la curent cu ce am rezolvat. Pana atunci, am sa aleg sa urc pe scari, pentru siguranta mea.
daca nu e de inteles cu acest presedinte, care poate fi schimbat prin AG, as sugera o idee cam neortodoxa...dar pana nu i se intampla o gluma proasta nu o sa inteleaga: lacatu / inchuietoarea functioneaza cu o cheie...in acel locas, punetii superglue/bete de chibrit...si blocatii lacatul...s-o ia pe scarii in sus si jos pe scarii toate cele 10etaje...sa vedem daca ii convine ceea ce v-a face tuturor locatarilor.
NU RECOMAND ACEST LUCRU...DAR PANA NU O PATESTE (URCA SI COBOARA CA TOATA LUMEA PE SCARII , NU O SA SE POTOLEASCA CU OPRITUL LIFTULUI DUPA BUNUL PLAC, e bun comun , nu proprietate personala.

Alte discuții în legătură

Proprietatea comuna Corinaaa Corinaaa locuiesc la un bloc unde avem la fiecare nivel al etajelor, un topogan , la nivelul meu la aceasta esire exista si o scara de serviciu, iar o parte din ... (vezi toată discuția)
Acces terasa blocului (tranzitare) Ogy Ogy Buna seara, va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii la problema mea. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari la ultimul etaj pe una dintre ele. Fiecare scara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! revolta mea si a celorlalti proprietari, ma indeamna ... David777 David777 Buna ziua! Revolta mea si a celorlalti proprietari, ma indeamna pe mine sa va intreb pe Dvs unele nelamuriri si va rog din suflet sa-mi raspundeti : 1) de ... (vezi toată discuția)