avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Hotărâre judecătorească permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Hotărâre judecătorească permis

Am pierdut un proces împotriva unui PV de contravenție pentru suspendare permis pe data de 08.02.2023 si au trecut cele 30 de zile in care pot face apel (15.03.23) si nu am primit nicio hotărâre prin poștă și știu ca trebuie sa legalizez hotărârea ca sa pot preda permisul in 30 zile de la hotărârea definitivă, daca nu, se mărește perioada cu încă 30 de zile, ce este de făcut in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: tullio , utilizator 20:33, 25 Aprilie 2023
Hotarirea nu trebuie legalizata, aveti timp in cele 30 de zile de dupa trecerea termenului de apel sa predati permisul, in conditiile art. 118 din OUG 195/2002. Suspendarea se reia de drept dupa ce predati permisul. Daca depasiti termenul mai luati 30 de zile.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2023
latka, utilizator
Ideea e ca eu nu am nimic la mâna, ma duc doar așa la biroul rutier si le spun să-mi ia permisul, le arăt pe portal la judecătorie sentința de judecată?

latka a scris:

Hotarirea nu trebuie legalizata, aveti timp in cele 30 de zile de dupa trecerea termenului de apel sa predati permisul, in conditiile art. 118 din OUG 195/2002. Suspendarea se reia de drept dupa ce predati permisul. Daca depasiti termenul mai luati 30 de zile.
[ link extern ]

De ce nu vreti sa cititi acel articol de lege,? Va ia 5 minute. Puteti sa trimiteti permisul si prin curier.
Buna ziua, Andrei Gabriel10, cum ai rezolvat problema? Sunt in aceeasi situatie ca tine. La mine inca nu au trecut cele 30zile pentru apel ( pe care nu-l voi face ), insa am intrebat la serviciul rutier iar politistul mi-a spus ca trebuie sa predau permisul impreuna cu hotararea definitiva de la judecatorie. Cum ai procedat? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
tullio, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politistul respectiv nu cunoaste faptul ca s-a schimbat legea. A fost cindva prevederea asta cu hotarirea legalizata, insa asta duce la intirzieri mari. Pina vine hotarirea de la apel (da , unii mergeau si la apel) treceau luni de zile. Acum conteaza data cind apare ceva pe portalul justitiei.
Acum scrie clar ca suspendarea se reia de drept dupa ce se preda permisul. Accesul la acel portal al justitiei e pentru ambele parti, atit pentru petent, cit si pentru intimat. Juristul IPJ vede exact acelasi lucru. Se cheama ca e informat. Nu poate nimeni sa zica ca nu are acces la informatii si depinde de vreo comunicare.

(6) Se consideră îndeplinită obligația de predare a permisului de conducere și în cazul în care documentul este transmis prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4) la serviciul/biroul poliției rutiere. Data care se ia în considerare este data predării permisului către serviciul de curierat.
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Apel fara motivare . Klara77 Klara77 Buna ziua , Am căutat in forum o situație asemănătoare , dar cum nu am găsit , va rog sa ma ajutați in luarea celei mai bune decizii . Soțul meu , ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Vaetis Vaetis Bună seara! Am primit o hotărâre nefavorabila de la judecătoria Craiova(amenda contravențională data de IPJ+permis reținut pe 30 zile), la care pot face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea ... tullio tullio Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea procesului verbal de contraventie ( suspendare permis conducere pe 60zile). Plangerea mi-a fost ... (vezi toată discuția)