avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Ne aflăm în următoarea situație. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Ne aflăm în următoarea situație. Copilul 1 (5ani) ...

Buna ziua,

Ne aflăm în următoarea situație.

Copilul 1 (5ani) a fost diagnosticat cu varicela și a primit scrisoare medicala cu izolare 14 zile de la camera de garda.

Copilul 2 (7 luni) nu a fost încă diagnosticat cu varicela...probabil urmează să aibă și acesta în următoarele zile.

Mama se afla in CCC pentru copilul 2, cel fără varicelă.

Întrebarea:
Poate tata beneficia de CM pentru îngrijirea copilului bolnav pentru 14 zile pentru copilul 1 care are varicelă? Exista vreo baza legala?

Știu că acest concediu se da pe baza CNP-ului copilului și o declarație cum că celălalt părinte nu beneficiază de CM pentru același copil. Totuși, medicul de familie nu dorește să elibereze acest concediu.

Mulțumesc pentru răspuns!

Alte discuții în legătură

Concediu medical ingrijire copil bolnav cu varsta de 2 ani si 2 luni miranic miranic Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca medicul de familie imi poate elibera concediu medical pentru ingrijirea fetitei mele care are 2 ani si 2 luni si a fost ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru copil bolnav stanelenica stanelenica am fost cu copilul in varsta de 5ani in spital si la externare mi-a zis ca nu imi da concediu medical,cum se face asta?nu se mai da ?este limita de varsta pt. ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru copilul cu varicela care nu a implinit 3 ani Dîrminã Florina Dîrminã Florina Buna dimineata, am citit intr-o carte \"Mama si copilul\", ca mamele ai caror copii au facut varicela si nu au implinit inca 3 ani beneficiaza de 14 zile de ... (vezi toată discuția)