avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariați detașați
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariați detașați

Conform legii salariații detașați au dreptul la asigurarea cheltuielilor de transport, cazare și masă de către angajator pe lângă indemnizația de detașare.


Firma la care lucrez acorda salariaților detașați o sumă săptămânală pentru cheltuiala cu hrana care împreună cu indemnizația de detașare nu depășesc plafonul neimpozabil.

Suma acordata pentru acoperirea cheltuielilor cu masa salariaților trebuie evidențiată separat de indemnizația de detașare?

Trebuie documente justificative (bonuri, facturi restaurant etc.) de la fiecare angajat cum a cheltuit suma primita pentru hrana?

Se trec pe cheltuieli deductibile sau sunt asimilate avantajelor acordate salariaților și se impozitează prin adăugarea la salariu?

Alte discuții în legătură

Asigurare de viata pt salariatii societatii loredana.bugu2 loredana.bugu2 Buna ziua, Societatea a incheiat o polita de asigurare reprezentand asigurare de viata pentru salariati. Cheltuiala este deductibila pentru societate? ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli delegatie gabrieladinu gabrieladinu Daca acord deductibilitate cheltuielilor din facturile de masa aduse de salariatii care au efectuat deplasari in interesul serviciului in tara ,atunci nu mai ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna adriana adriana In cazul in care angajatilor li se deconteaza transportul,cazarea si masa in delegatie mai trebuie acordata diurna si in bani in limita plafonului neimpozabil ... (vezi toată discuția)