avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Invitatie la o...cafea
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Invitatie la o...cafea

Viata ca o cafea buna! :coffee:

Un grup de oameni de succes in apogeul carierei lor, toti avand joburi si pozitii de vis,masini si case au facut o vizita unui fost profesor din facultate.
Discutia a alunecat treptat spre cat de stresanta si obositoare e viata zi de zi.
Profesorul i-a intrebat daca vor sa bea o cafea buna si s-a intors din bucatarie cu vas mare plin cu cafea si o multime de cesti. Unele erau din portelan fin, altele din sticla, plastic, unele aratand normal, altele foarte delicate si scumpe, unele cu insertii aurite, altele cu toarta ciobita,si i-a rugat pe fiecare sa se serveasca.
Cand toti aveau cate o ceasca de cafea in mana profesorul le-a zis :
-Daca ati observat fiecare dintre voi a pus cafea in cate o ceasca scumpa si fina lasand cestile simple si ieftine goale pe masa. E normal sa vreti ceea ce e mai bun in viata, dar tocmai asta e sursa problemelor si a stresului pe care il aveti zi de zi.
Nu conteaza ce ceasca ai ales, cafeaua are acelasi gust. Ceasca nu adauga nici o calitate cafelei.
In cele mai multe cazuri o face doar sa fie mai scumpa sau in alte cazuri nu putem vedea ce e de fapt inauntru. Ceea ce ati vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceasca si totusi inconstient ati ales cele mai scumpe si bune cesti. Si apoi ati inceput sa va uitati la ceasca celuilalt gandindu-va ca e mai frumoasa decat a voastra.
Viata e ca o cafea buna : jobul, banii, cariera, masina, casa, hainele, pozitia in societate sunt cestile.
Doar ne ajuta sa ne traim viata, dar nu sunt VIATA. Hainele pe care le avem, pozitia in societate si banii nu inseamna viata.. Doar ne ajuta sa traim viata. Nu definesc ceea ce inseamna viata.
Din contra majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidiosi pe altii care au mai mult si nu reusesc sa se bucure de ceea ce au.
Cateodata concentrandu-ne doar pe ceasca, uitam sa savuram cafeaua.
Savurati cafeaua, nu cestile! cei mai fericiti oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri.
Cei mai feiriciti oameni sunt cei cari stiu sa se bucure, cat mai mult de ceea ce au, in momentul prezent si asfel  isi fac viata sa fie mai frumoasa
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:41, 25 Ianuarie 2010
Foarte interesanta si inteleapta aceasta poveste.
:):):)
Plina de adevar,un adevar pe care unii oameni nu vor sau nu pot sa il vada si sa il accepte.
Unii il si vad, il si aceepta , dar nu pot face nimic ptr a se conforma , intru-cat ne-am facut sclavii confortului si a vietii pe care o traim .Ar trebui sa ne acordam noua ca persoane mai multa atentie si de asemenea celor de langa noi, familiilor noastre, pt ca , in definitiv , nu luam nimic cu noi....
Pe mine ma si sperie ipocrizia oamenilor. Si pilde gen Samson cel intelept nu se mai preteaza in societatea actuala. Pe cine vrem sa pacalim?

Incercati sa beti un vin bun dintr-un pahar de plastic de unica folosinta sau dintr-un pahar de cristal si dupa aceea sa imi spuneti ca nu e nici o diferenta.

Din pacate, frustrarea si ipocrizia inventeaza scuze sau motive pt ca oamenii de succes sa para superficiali sau snobi.

Saracul e tot timpul intelept, bogatul e un sarac cu duhul. Si a lor va fi imparatia cerurilor. E bine acum?
Nu stiu cum e cu vinul dar fiind mare consumator de cafea pot scrie: cafeaua nu-si schimba gustul in functie de recipientul din care o bei – isi schimba gustul in functie de vasul si modul in care este preparata.

Dincolo de aceste aspecte “tehnice”, morala “Invitatiei la cafea” nu este aceea ca oamenii de succes sunt snobi sau prosti… Snobi sunt, cei mai multi – de ce sa nu recunoastem? – dar nu prosti – n-ar fi ajuns unde sunt (si pentru aceasta trebuie admirati).
“Morala”, cred, este aceea ca nu merita sa iti consumi intreaga viata pentru a obtine bani care sa-ti permita cumpararea unor obiecte pe care, de fapt, nu le prea folosesti… Sa luam un exemplu: o familie cu doi copii – parintii sunt mereu plecati si copiii sunt crescuti de bona; familia are vreo doua case, masini, cabane, barca, tehnologie de ultima generatie, electrocasnice etc s.a.m.d. Minunat, pana aici… Dar, incepe stresul: toate acestea costa – si nu putin – iar oamenii muncesc din ce in ce mai mult… si mai rar isi permit un concediu mai lung. Exista si stresul de a fi calcat de hoti… Sistemele de securitate costa… Sinceritatea celor care-i inconjoara pe bogati e – prea adesea – discutabila… Iar unii bogati chiar incearca sa… cumpere prietenia… Altii sunt atat de sclifositi incat nici originile eventual modeste nu si le recunosc – sa nu mai vorbim de “rudele sarace”.

Ati auzit de Warren Buffett, unul dintre cei mai bogati oameni din lume? Probabil ca da… Ei, bine, copiii lui n-au stiut cat sunt de bogati pana nu au atins varsta majoratului. Buffett a considerat necesar sa traiasca numai din salariu (banii obtinuti din investitii erau… altceva). Buffett este unul dintre acei oameni de succes care n-a facut parada de bogatia sa (cumparand te miri ce pentru ca ceilalti sa cunoasca “masura bogatiei sale” ) si nici nu si-a sacrificat familia si sanatatea pentru bani.
Ar fi chiar asa rau daca ar fi luat ca exemplu?!
Admir inteligenta si malitiozitatea profesorului care nu le-a dezvaluit parvenitilor adevaratul motiv pentru care au cazut in capcana.Un semidoct confunda usor educatia aleasa si rafinamentul plin de savoare, care impun sorbirea unui vin nobil, dintr-o cupa de cristal ori a unui coniac de 7 stele dintr-un pahar cu gura stramta(cum a vazut el in filme) si se repede sa-si atribuie o cat mai scumpa ceasca , sperand ca asa isi poate impune/conserva o subreda/ostentativa dovada de apartenenta la "lumea buna",chair si la o agapa .(nobletea nu se poate cumpara/imita ci se dobandeste/confirma)
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maxime in limba romana. ContSters98251 ContSters98251 Fericirea nu este nimic decat sanatate buna si o memorie proasta. Albert Schweitzer (vezi toată discuția)
Food inc. Anna2010 Anna2010 ““Food, Inc.”, în regia lui Robert Kenner, este un “documentar-şoc” despre fabricarea alimentelor, în care publicul descoperă ... (vezi toată discuția)
Sarbatori fericite!!! Mariana Trufin Mariana Trufin Sa va fie casa, casa Cu bucate noi pe masa Mos Craciun cu sacul plin, Drumu\'n viata cat mai lin, Bogatie cata vreti, Sanatate pentru toti, Iar la ... (vezi toată discuția)