avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Transfer drept folosire, teren intravilan si ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Transfer drept folosire, teren intravilan si extravilan...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o raspunsul la o intrebare :).

Am 2 terenuri agricole, unul extravilan si altul intravilan pentru care doresc sa transfer dreptul de folosinta, inclusiv de a construi (anexe agricole, amenajari, instalatii, sera-solar, samd), pe o perioada nedeterminata. Firma are coduri CAEN de agricultura & similare.

Nu sunt terenuri mari, dar am nevoie de asta pentru un proiect de agricultura ecologica intensiva, la scala mica.

Din terenul intravilan:
- nu vreau sa dau tot terenul, ci doar anumite permietre din el (sa spunem 80%), care constituie in acest moment deja zona cultivata.
Restul e zona unei constructii rezidentiale (o casa) pe care nu vreau sa o transfer catre firma.

Terenul extravilan este lot intreg, cu nume de tarla-parcela (care are deja amenajata o cultura viticola).

Intrebarile catre dvs sunt:
1) ce tip de contracte e nevoie de incheiat pentru terenul intravilan sau extravilan ? e nevoie sa inclus si vreun tip de schita la aceste contracte, ca anexe?

2) e nevoie de o autentificare notariala/avocatiala pentru aceste documente?

Va multumesc tare mult!
Mihai

Alte discuții în legătură

Trecerea unui teren din agricol în intravilan vanip vanip Terenul nostru are 20 ha si se gaseste în Ilfov. Pe titlul de proprietate, este scis ca are folosinta agricola. Nu avem nici un proiect, dar dorim sa obtinem ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru puz Floricaion Floricaion Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o situatie problematica. Detin un teren intravilan de 13500 mp, pe care doreste sa-l cumpere cineva pentru a face o sala ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan agricol - zona verde v1a 120705 120705 Buna ziua, dragi colegi, ma confrunt cu urmatoarea problema: detin un teren in sectorul 3, Drumul Lunca Cetatii 12-20, pe care m-am decis sa il vand. Mergand ... (vezi toată discuția)