avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politia Locala are mai nou competenta sa ceara datele ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politia Locala are mai nou competenta sa ceara datele conducatorului ...

Politia Locala are mai nou competenta sa ceara datele conducatorului auto. Asta stiu, legea este promulgata din decembrie 2022. Acum in martie 2023, am primit o solicitare de la Politia Locala sa comunic cine a condus masina in data de 31.10.2022. Au dreptul sa solicite datele avand in vedere ca la data comiterii contraventiei (parcare) ei nu aveau competenta sa ceara aceste date?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:17, 25 Martie 2023
Da, au acest drept:
Articolul 13
(1) Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei.
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Martie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie Segarceanu Segarceanu Va rog sa-mi spuneti care sunt termenele legale de intocmire si de comunicare a procesului verbal de constatare a abaterilor de la legea circulatiei pe ... (vezi toată discuția)
Termen depunere sesizare danaa1 danaa1 De la data comiterii a unei fapte de contravenție, până în cat timp (termen) se poate face reclamația (sesizare) ? (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)