avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... A si B detin un imobil in coproprietate. A decedaza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

A si B detin un imobil in coproprietate. A decedaza fara mostenitori. ...

A si B detin un imobil in coproprietate. A decedaza fara mostenitori. B doreste sa devina proprietar si pe cota-parte detiunta de A. Care este procedura.?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:03, 28 Martie 2023
Aceasta modalitate de prezentare nu este ok, dar daca doriti intradevar un raspuns, detaliati situatia persoanelor respective si concret speta din punct de vedere juridic.
Ca să devină proprietar cel cu numele B pe toate bunurile, trebuie să dezbată succesiunea, și apoi să le plătească sulta tuturor moștenitorilor celui cu numele A.
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
Dapix, utilizator
A nu are mostenitori. Este succesiune vacanta.

Dapix a scris:

Ca să devină proprietar cel cu numele B pe toate bunurile, trebuie să dezbată succesiunea, și apoi să le plătească sulta tuturor moștenitorilor celui cu numele A.

Nu-i vacantă moștenirea, dacă n-are copii nu înseamnă că n-are moștenitori.
Moștenitorii sunt parinții lui A dacă trăiesc, sau frații, și apoi nepoții de la frați..............

Nu exista om fără moștenitori. "A" are moștenitori.
Nu are frați`? Nu are verișori`? Nu are unchi`?

Și chiar dacă n-are mostenitori persoane fizice, îl moștenește statul, adică primăria din localitate.
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
B VA iesi din indiviziune/ va cumpara cota de la primarie

clsa a scris:

A si B detin un imobil in coproprietate. A decedaza fara mostenitori. B doreste sa devina proprietar si pe cota-parte detiunta de A. Care este procedura.?

Nu exista om fără moștenitori. "A" are moștenitori.

si totusi exista... daca parintii au decedat, nu are frati si nici copii, nu are mostenitori
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, ... mateidonea mateidonea Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, sper sa ma ajutati. Unchiul meu (fratele mamei) a decedat recent si a carui sotie a decedat cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin reprezentare prodigy prodigy Situatie: - cele mai apropiate rude a persoanei decedate sunt verisorii primari! - persoana decedata nu are copii sau frati, tatal si mama sunt ... (vezi toată discuția)
Eroare nume in cartea funciara exuser exuser tata a decedat in 2004. numele lui era iosif. la biroul notarial 1 cu notarul A am facut mostenirea numai pe apartament. in toate actele (certificat de ... (vezi toată discuția)