avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eroare nume in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eroare nume in cartea funciara

tata a decedat in 2004. numele lui era iosif. la biroul notarial 1 cu notarul A am facut mostenirea numai pe apartament. in toate actele (certificat de nastere, buletin, certificat de deces) apare scris numele corect: iosif.

a mai ramas de facut mostenirea dupa un teren pe care el impreuna cu alti frati l-au mostenit de la parintii lor. parintii aveau 1/2 iar copii lor aveau restul tot de 1/2. deci tata avea o cota a lui si o cota pe care o mostenea de la parinti.
de pe partea pe care o mostenea de la parinti, nu am putut face succesiunea deoarece nu era facuta succesiunea dupa parintii lor. intre timp, la biroul notarial 2 cu notarul C, s-a facut si succesiunea dupa parintii lor, eu fiind trecut mostenitor.

recent am vrut sa fac succesiunea dupa tata pe terenul ramas de la el mostenire, cota pe care o avea el. cind am facut extrasul de carte funciara, am vazut ca in loc de iosif era trecut vasile.

de aici au inceput problemele.
toti fratii tatalui meu au murit si nici unul din copii nu a facut succesiunea dupa ei.

succesiunea dupa tata fiind deschisa la biroul notarial 1 cu notarul A, tot acolo a trebuit sa fac continuarea succesiunii. mentionez ca la biroul notarial 1 sint doi notari A (mama) si B (fiul acesteia), amindoi in viata.
m-am prezentat la birou, m-a preluat notarul B, mi-a spus ca numai la ei pot sa fac continuarea succesiunii. i-am prezentat faptele si mi-a recomandat sa aduc niste verisori (copii care sint proprietari in acte pe terenul respectiv) sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca cel trecut in cartea funciara ca vasile este de fapt iosif. zis si facut. notarul B a zis ca pe baza acelei declaratii va incerca sa faca corectura in cartea funciara odata cu succesiunea dupa tata meu pe terenul respectiv.
Intrebari:
1. E corect? se poate face corectura dupa declaratia aceea pe proprie raspundere facuta de verisorii mei?
2. As putea sa fac corectarea numelui si doar ulterior dupa o perioada de timp sa fac succesiunea?

mentionez ca terenul respectiv a fost primit in proprietate de catre bunica si copii ei in urma unui schimb de terenuri cu statul. si pe primul teren erau proprietari. schimbul s-a facut in anul 1979 iar pe baza acelui schimb s-au trecut in cartea funciara proprietarii.
in actul de schimb tata a fost trecut gresit ca vasile si nu ca iosif.
Cel mai recent răspuns: exuser , utilizator 12:53, 21 Decembrie 2011
1. este corect... se poate face indreptarea erorii materiale strecurate in cartea funciara cu privire la numele tatalui dvs, asa cum a zis notarul.
2. doar notarul va poate raspunde daca accepta sau nu sa disjunga rezolvarea acestor probleme
ar mai fi ceva,
eu mai am un frate iar el lucreaza in alta localitate, aproximativ 250km distanta, la privat, de la ora 9 la 21, e prins cu serviciul, mai lucreaza si simbata, de regula vine simbata seara odata la 3-4 saptamini si pleaca luni dimineata ca pe la 8 sa fie acolo.
in aceste conditii cum as putea sa fac succesiunea daca fratele meu este cam greu de gasit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare satrico satrico Buna seara . Parintii au un apartament , mama e decedata de doua luni , suntem patru frati , tata doreste sa faca intabularea apartamentului si dupa aceea sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)
Donatie, iesire din indiviziune, cadastru Adriana68 Adriana68 Detin impreuna cu alti doi verisori o casa si un teren. Acestea sunt pe numele parintilor nostri. Nu este facut cadastru si intabularea. Unul din verisori ... (vezi toată discuția)