avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie, iesire din indiviziune, cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie, iesire din indiviziune, cadastru

Detin impreuna cu alti doi verisori o casa si un teren. Acestea sunt pe numele parintilor nostri. Nu este facut cadastru si intabularea.
Unul din verisori doreste sa-mi doneze partea lui. Fiind in America, a lasat procura unui prieten.
Problemele sunt urmatoarele :
1. Am fost la notar si mi-a spus ca nu se poate face donatia daca nu am cadastru facut. si iesirea din indiviziune.
2. Exista si alta modalitate de a putea intra in posesia partii verisorului ?
3. Iesirea din indiviziune o poate face si notarul ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriana68 , utilizator 20:40, 19 Iunie 2014
Daca nu s-a dispus iesirea din indiviziune puteti incheia doar o promisiune de vanzare cu incscriere la cartea funciara care trebuie sa existe oricum,pt. orice act notarial.
Nu inteleg daca parintii despre care vorbiti traiesc. Daca traiesc toti sau doar o parte dintre ei. In cazul in care nu mai traiesc mai intai trebuie dezbatuta successiunea unde se va vedea ce cota revine fiecarui var. Daca renunta la mostenire, partea varului plecat se va imparti celorlalti. Daca doreste sa v-o lase Dvs trebuie sa isi accepte partea apoi sa v-o doneze daca doreste. Nu va poate dona partea daca nu s-a stabilit exact ce cota revine fiecaruia. Reveniti cu detalii despre parinti.
toti parintii sunt decedati. Noi, copii avem certificat de mostenitor, asadar detinem 1/3 din bunuri. ( sotul/sotia celor decedai au renuntat la partea lor ). Asadar exista un titlul de proprietate pe numele bunicului, un certificat de mostenitor pentru cei trei copii ( decedati ) si certificat de mostenitor a bunurilor dobandite de cei trei copii cqare mostenesc averea. Verisorul meu care sta in America doreste sa-mi lase partea lui mie, insa dna notar zice ca nu se poate intocmi niciun act daca nu exista cadastru si iesirea din indiviziune.
In cazul in care ajung la o intelegere cu al treilea verisor, as putea face iesirea din indiviziune fara cadastru ?
Se poate face iesirea din indiviziune fara cadastru. Varul din America daca nu se poate prezenta in Romania la notar sau judecatorie trebuie sa va trimita un act prin care sa va imputerniceasca pe dvs (sau pe altcineva ) sa il reprezentati in instanta sau la notar la iesirea din indiviziune.
SA VA INTOCMEASCA UTILIZATORUL d_doinita iesirea din indiviziune fara cadastru.Se pricepe de minune.:=D>
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
avvalentina, utilizator

Alte discuții în legătură

S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza karmaa karmaa Bunicii mei mi-au facut act de vanzare-cumparare pe casa lor. In actul notarial se spacifica si ca am dreptul la 1/2 indiviza din terenul aferent casei (casa ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren Adriana68 Adriana68 Am facut recent cadastrul la casa+terefn aferent si i-am spus cadastristului ca doresc si iesirea din indiviziune, daca e acelasi lucru cu dezmembrarea, nu ... (vezi toată discuția)