Bunicii mei mi-au facut act de vanzare-cumparare pe casa lor. In actul notarial se spacifica si ca am dreptul la 1/2 indiviza din terenul aferent casei (casa fiind un duplex, proprietarul de drept fiind decedat avand ca descendenti 2 copii care nu au facut iesirea din indiviziune). Deoarece nu pot face inregistrarea la cadastru,cum se procedeaza legal pentru rezolvarea problemei ?
Solutiile sunt 2 , alternative:
1--act de partaj voluntar si dezmembrare semnat de cei 2 mostenitori si in acest fel fiecare va avea individualizata partea sa
2--actiune in instanta pentru iesire din indiviziune!
Nu va suparati ca va intreb ...in ce an v-au vandut bunicii casa lor fara cadastru si intabulare???!!!!
Multumesc mult pentru raspunsurile primite. Actul a fost facut in 2000, bunicii mai traiesc inca si locuiesc acolo (nu locuim in aceeasi localitate). Stiu ca trebuie facuta iesirea din indiviziune dar nu stiam cum se procedeaza. Actul de partaj voluntar si dezmembrare nu mai implica instanta dupa cum se subintelege dar se poate inregistra la cadastru? ca au umblat parintii mei pe drumuri cateva saptamani si nu au reusit sa-l inregistreze...si e doar un trotuar care inconjoara casa...:(
Cadastru parțial?
Mira1925
Pot sa fac un cadastru numai pentru o porțiune (1/3) de pamant alocat mie de un Act de Proprietate cand ceilalți beneficiari (la 2/3 de pamant) nu au toate ... (vezi toată discuția)