avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota indiviza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota indiviza

Bunicii mei mi-au facut act de vanzare-cumparare pe casa lor. In actul notarial se spacifica si ca am dreptul la 1/2 indiviza din terenul aferent casei (casa fiind un duplex, proprietarul de drept fiind decedat avand ca descendenti 2 copii care nu au facut iesirea din indiviziune). Deoarece nu pot face inregistrarea la cadastru,cum se procedeaza legal pentru rezolvarea problemei ?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:22, 9 Septembrie 2009
Parintii dvs nu aveau de ce sa alerge nicaieri!Este obligatia notarului unde ati facut partajul voluntar si actul de dezmembrare sa depuna actele impreuna cu dosarul cadastral de dezmembrare (pe care trebuiau sa-l furnizeze parintii dvs) la biroul de carte funciara in vederea intabularii!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru facut, cum donez o parte din curte si casa veche? DoruD DoruD Cum se procedeaza pentru a dona o parte din curte si casa veche fratelui mare care n-a participat la succesiune dupa parinti deoarece a fost infiat de ... (vezi toată discuția)
Despre dezmembrare. nickwolfy nickwolfy Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a face o dezmembrare in cazul unei mosteniri de pe urma mamei ? (vezi toată discuția)
Cadastru parțial? Mira1925 Mira1925 Pot sa fac un cadastru numai pentru o porțiune (1/3) de pamant alocat mie de un Act de Proprietate cand ceilalți beneficiari (la 2/3 de pamant) nu au toate ... (vezi toată discuția)