avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare teren

Am facut recent cadastrul la casa+terefn aferent si i-am spus cadastristului ca doresc si iesirea din indiviziune, daca e acelasi lucru cu dezmembrarea, nu stiu. Deci fiecare dintre proprietari sa-si cunoasca locul.
El mi-a spus ca daca exista intelegere intre proprietari se poate face si la notar . Este adevarat sau n-a vrut sa ma mai ajute si cu dezmembrarea ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:32, 8 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt lucruri și acte diferite.
Prin dezmembrare, un teren se împarte în mai multe loturi, fiecare primind un număr cadastral diferit.
Dezmembrarea este doar un act administrativ, prin care se separa loturile.
Partajul este un act translativ de proprietate, unde fiecare coindivizar își ia în deplină proprietate și exclusiva posesie un bun sau mai multe.
Prin dezmembrare se individualizează juridic, iar prin partaj se iau in proprietate.
Multumesc pentru raspuns, insa as dori sa stiu cum sa procedez in urmatorul caz. Suntem trei verisori pe acest teren+casa. Unul dintre verisori doreste sa-mi doneze mie partea lui. Ce implica acest lucru, avand in vedere ca exista cadastru pe suprafata totala ? Asadar, in acest moment nimeni nu si-a ales partea, dar exista intelegere.
Multumesc,
Sa inteleg ca verisorul respectiv nu este interesat de niciun bun
niciun bun, doreste sa-mi ofere partea lui. Ideea este ca la un moment dat doresc sa vand si el nu este in Romania, iar procura pe care mi-a dat-o n-o voi putea folosi, mai este valabila doar un an. Gasesc greu cumparator, de aceea lucrurile pot dura. El este destul de batran si nu mai vrea sa aiba de-a face cu partea lui de teren si casa.
Ok. Pai atunci va poate dona cota lui din bunurile pe care le-ati mostenit impreuna.
Dar, bineinteles, dupa ce aveti intocmita documentatiile cadastrale ale imobilelor.
Ulterior, puteti face dezmembrarea doar dvs si celalalt verisor.

Alte discuții în legătură

Cadastru facut, cum donez o parte din curte si casa veche? DoruD DoruD Cum se procedeaza pentru a dona o parte din curte si casa veche fratelui mare care n-a participat la succesiune dupa parinti deoarece a fost infiat de ... (vezi toată discuția)
Divizare lot teren muadib muadib buna ziua. problema in care va cer sfatul este de natura imobiliara. impreuna cu alte cateva persoane am cumparat un teren, individual detinand cota ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren credobiz credobiz Bunaziua! In 2007 am achizitionat un teren impreuna cu inca 3 prieteni. Dorim sa facem dezmembrare in 4 loturi. Care sunt pasii si ce probleme si costuri ... (vezi toată discuția)