avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare teren

Bunaziua!

In 2007 am achizitionat un teren impreuna cu inca 3 prieteni. Dorim sa facem dezmembrare in 4 loturi. Care sunt pasii si ce probleme si costuri pot fi?

Mentionez ca terenul este intravilan construibil, are o lungime de aprx 85 m si latime de 21 m. Pe lungimea terenului este un drum de servitute de 4 m latime (marcat prin schita cadastrala).

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: BIRGAOANU ALEXANDRU MARIUS , Avocat 08:01, 28 Aprilie 2009
Trebuie sa faceti iesirea din indiviziune fie pe cale amiabila sau pe acel judecatoreasca(recomandat) pentru a o obtine o hotarire judecatoreasca care sa lotizize ( certifice dezmembrea) conform vointei dv.
Buna ziua!

Pentru dezmembrarea corpului de proprietate este necesar sa apelati la un inginer de cadastru, autorizat, pentru a va intocmi documentatia cadastrala de dezmembrare. Inginerul o sa va solicite certificat de urbanism, copie legalizata dupa actul de proprietate, un certificat fiscal si documentatia cadastrala pentru intreg. Dupa intocmirea documentatiei cadastrale pentru dezmembrare (trei loturi si drum de acces) inginerul o va depune la OCPI pentru avizare. In momentul in care aveti documentatia cadastrala avizata va putteti adresa unui notar public pentru a va intocmi si autentifica actul de partaj si dezmembrare. Este absolut necesar ca in momentul prezentarii la notarul public toti coindivizarii sa fiti intelesi asupra modalitatii de partajare (daca nu va intelegeti trebuie sa va adresati instantei de judecata). In mare cam acestia sunt pasii de urmat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare sau iesire din indiviziune? vida vida Buna ziua, Detinem in coproprietate un teren intravilan ( D 24 m) pe care dorim sa-l dezmembram in 2 loturi egale ca sa stim fiecare partea ce ii ... (vezi toată discuția)
Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)
Cum se iese din indiviziune? AlinaS7 AlinaS7 Buna ziua, Suntem 3 surori si mostenim un teren forestier.Cum iesim din indiviziune?Ce pasi trebuie urmati? Va multumesc (vezi toată discuția)