avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie, iesire din indiviziune, cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie, iesire din indiviziune, cadastru

Detin impreuna cu alti doi verisori o casa si un teren. Acestea sunt pe numele parintilor nostri. Nu este facut cadastru si intabularea.
Unul din verisori doreste sa-mi doneze partea lui. Fiind in America, a lasat procura unui prieten.
Problemele sunt urmatoarele :
1. Am fost la notar si mi-a spus ca nu se poate face donatia daca nu am cadastru facut. si iesirea din indiviziune.
2. Exista si alta modalitate de a putea intra in posesia partii verisorului ?
3. Iesirea din indiviziune o poate face si notarul ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriana68 , utilizator 20:40, 19 Iunie 2014
Exact! Uite asa am mai facut rost de o lucrare!
D-na Adriana68 inainte de a lua ca litera de lege ce spun unii avocati de pe aici interesati-va la Cartea Funciara de care apartine UAT-ul respectiv si luati legatura cu un cadastrist.
un act notarial de iesire din iindiviziune trebuie sa aiba la baza o documentatie cadastrala de iesire din indiviziune avizata de OCPI . Ori OCPI nu poate aviza o documentatie extratabulara,fara extras de carte funciara.
Trebuie sa intocmiti doua documentatii: de prima inscriere si dezmembrare imobil (iesire din indiviziune).
In ambele cazuri trebuiesc semnate in cadrul documentatiilor declaratii de catre toti proprietarii si CNP-urile lor.
Verisorul din America trebuie sa va dea o procura speciala in care il puteti reprezenta la OCPI si la notar pentru iesire din indiviziune si donatie.
Cred ca nu mai mai complic, o sa incerc sa fac cadastrul si rog sa mi se faca si iesirea din indiviziune. Probabil numai asa o sa reusesc sa si vand intr-un final.
Acum am descoperit ca intre suprafata din acte si cea masurata in teren este o diferenta destul de mare ( cam 20 % ) , probabil va trebui sa angajez un avocat pentru rezolvarea situatiei. ( casa si terenul sunt acolo de 100 ani si nu inteleg cum au masurat cei de la primarie de a rezultat diferenta atat de mare...........si uite asa, alti bani alta distractie )

multumesc,
intrebare pentru d_doinita : "interesati-va la Cartea Funciara de care apartine UAT-ul " Nu stiu ce inseamna acest lucru? Cartea funciara pentru imobilul din Jud Teleorman unde se gaseste ? La primaria comunei unde am casa ? UAT ce inseamna ?
Multumesc anticipat,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza karmaa karmaa Bunicii mei mi-au facut act de vanzare-cumparare pe casa lor. In actul notarial se spacifica si ca am dreptul la 1/2 indiviza din terenul aferent casei (casa ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren Adriana68 Adriana68 Am facut recent cadastrul la casa+terefn aferent si i-am spus cadastristului ca doresc si iesirea din indiviziune, daca e acelasi lucru cu dezmembrarea, nu ... (vezi toată discuția)