avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare

Buna seara . Parintii au un apartament , mama e decedata de doua luni , suntem patru frati , tata doreste sa faca intabularea apartamentului si dupa aceea sa il vanda . Tata locuieste cu unul di copii in alta parte.Pentru intabularea apartamentului este nevoie si de copii ?. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:53, 18 Mai 2015
In primul rand trebuie dezbatuta succesiunea. In cazul procedurii succesorale notariale, notarul public va inainta biroului de carte funciara competent, in numele succe­sorilor, cererea de inscriere a drepturilor lor in cartea funciara, impreuna cu cer­tificatul de mostenitor si cu celelalte acte necesare. Deci, puteti solicitati notarului sa depuna la biroul de carte funciara cerea de intabulare a dreptului de proprietate dobandite prin actul notarial intocmit in baza certificatului de mostenitor .
Bunul imobil a avut drept proprietari parintii dvs
Dupa decesul mamei ,urmeaza ca tatal dvs si restul mostenitorilor=dvs si restul fratilor,sa dezbateti masa succesorala
Intabularea reprezinta consemnarea dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile/terenuri,care se realizeaza in cazul dvs in baza certificatului de mostenitor,fie prin notarul public,fie direct de catre partea interesata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sorineldobre sorineldobre Respectele mele tuturor ! Vreau sa fac o succesiune in urma decesului mamei mele in 30.08.2023 . Am succesiunea de pe urma decesului tatalui meu in care masa ... (vezi toată discuția)
Apartament in indiviziune dariad dariad Situatia este urmatoarea: eu si fratele meu mostenim in indiviziune un apartament cumparat acum 10 ani de tatal nostru. La sfarsitul Certificatului de ... (vezi toată discuția)
Eroare nume in cartea funciara exuser exuser tata a decedat in 2004. numele lui era iosif. la biroul notarial 1 cu notarul A am facut mostenirea numai pe apartament. in toate actele (certificat de ... (vezi toată discuția)