avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare

Buna ziua!

In urma cu vreo 15 ani mama i-a facut contract de vanzare unuia dintre fratii mei pentru un apartament cu 3 camere.
Din discutiile avute cu mama ea nu ar fi stiut ca acel contract era de vanzare cumparare ea stiind ca i-a donat apartamentul.
Eu am apucat sa vad contractul precum si suma trecuta, una infima de circa 10000 euro pentru un apartament al carui pret in 2009 era, dupa grila notariala , de circa 60000 de euro.
Exista vreo procedura prin care pot solicita sa mi se elibereze un duplicat al acelui contract de vanzare pe baza faptului ca sunt succesorul vanzatorului?
Pot face asemenea cerere la biroul notarial care a perfectat actul de vanzare cumparare?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2023
erhabe, utilizator
Cel mai recent răspuns: erhabe , utilizator 13:22, 6 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei nu a știut. Chiar credeți?
La notariat s-a completat o cerere prin care mama a scris ca vinde fratelui apartamentul și ca a primit suma de...
Credeți-mă ca a știut perfect ce face.
Părinții mai trăiesc?
Aveți vreun certificat de calitate de moștenitor?
raluk0207, utilizator
Mama a decedat luna trecuta iar tatal acum 3 ani.Oricum erau divortati.Si mama a stiut ca face donatie nicidecum act de vanzare cumparare.Sora a profitat de faptul ca starea de sanatate a mamei in perioada semnarii contractului era una foarte grava.Am inregistrari in care ea spune clar ca nu a stiut ca face contract de v/c ci donatie.Si mai spune ca nu a primit nici un ban.Deocamdata nu am certificat de mostenitor, abia ieri am intrat in posesia unui duplicat dupa certificatul de deces si urmeaza sa deschid succesiunea la un birou notarial.
In legatura cu completarea acelui act stiti destul de bine ca persoanele in varsta chiar daca zic ca citesc contractul nu citesc nimic si doar semneaza.
erhabe, utilizator
pai si bani voia sa primeasca daca intentia a fost sa doneze, adica sa dea pe degeaba?
Din ce mi-a spus ea reiese faptul ca i-au comunicat faptul ca o sa primeasca o suma de bani pentru donatie.Eu am vazut contractul respectiv si este unul de v/c pentru suma de 36000 de lei pentru un apartament cu o valoare in grila notariala 2009 de 60000 de euro.Este un apartament cu 3 camere , 2 balcoane si cu baie si wc de servici care in nici un caz nu putea sa valoreze chiar si in 2009 suma de 10000 de euro.
Este clar faptu ca au pacalit-o de doua ori spunandu-i ca semneaza donatie si fixand un pret derizoriu....

gi-jane2 a scris:

pai si bani voia sa primeasca daca intentia a fost sa doneze, adica sa dea pe degeaba?

deci pt donatie nu trebuia sa primeasca bani.
ce puteti face e sa atacati acel act, sa dovedtiti ca a fost o donatie deghizata si sa cereti rezerva succesorala. Greu de tot, sansle sunt minuscule.. 10 mii nu e un pret derizoriu, chiar daca valora mai mult.
Puteti sa incercati sa va intelegeti cu sora sa va dea c/val ca 1/4 din casa ca sa nu va judecati.

Alte discuții în legătură

Anularea act v/c - declaratie falsa AlexGM AlexGM Mama mea in varsta de 73 de ani vinde fratelui meu cu contract de V/C apartamentul ei, de fapt o donatie mascata, neprimind nicio suma de bani, desi in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune avonela avonela desi s-a intamplat demult e o rana pe care nu reusesc sa o inchid... IN 1993 IANUARIE a decedat tatal meu subit-comotie cerebrala.Eu treceam cu familia mea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu procurator de fonduri optiondenied optiondenied Buna seara, Astazi am achizitionat impreuna cu prietena mea un apartament. Suntem necasatoriti, iar din actul notarial reiese ca dobandim apartamentul in ... (vezi toată discuția)