Buna ziua. Sunt angajat intr-o institutie de invatamant de 1 an de zile. Pozitia ocupata este administrator si conform fisei postului sunt si gestionar. La angajarea mea trebuia facut inventar de predare primire a gestiunii insa acest lucru nu s-a intamplat. In momentul cand au venit sa semnez procesul verbal de predare primire am trecut o nota ca nu imi asum raspunderea pentru bunurile materiale din patrimoniu pana la venirea mea deoarece nu s-a facut inventar. In luna decembrie 2022 cand trebuia sa se faca inventar de sf de an nu am fost chemat la inventar si nici macar comisia nu a fost chemata de catre director. Toata procedura era facuta ca sa se faca inventarul dar nu s-a facut. Acum sunt pus sa dau cu subsemnatul de ce nu am facut inventar, in conditiile in care daca as fi preluat inventarul, eu eram cel verificat iar eu sunt oarecum oaspete la inventar. Cunoscand anumite prevederi as dori sa facem inventar citit deoarece pana in 2021 listele se semnau fara citire de catre comisie. Acum eu nu cred ca membrii comisiei au studii economice si/sau tehnice pentru a fi efectuat inventarul corect. Oare ma pot adresa catre vreo institutie care sa trimita un audit extern? Simt ca dept contabilitate vrea sa semnez orbeste si sa imi puna in spate probleme pe care le-a acoperit cativa ani. Ce sa fac oare? Mulțumesc