avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, pot obține autorizația de construcție ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ...

Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține?
Terenul a fost a străbunicii mele, moștenitorii ei fiind mama și unchiul meu, succesiunea nu este făcută, eu am o procură făcută de către mama mea pentru mine cum că o pot reprezenta și pot solicita documente în numele ei...
Cum trebuie să procedez? Mulțumesc
Strabunica nu a avut copii?
Și dacă a avut, au decedat înaintea ei?
A avut un fiu, tatăl mamei mele care a decedat cu mult înaintea străbunicii.

raluk0207 a scris:

Strabunica nu a avut copii?
Și dacă a avut, au decedat înaintea ei?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți obține autorizație de construire, dacă nu sunteți proprietarul terenului.
Dezbateti succesiunea după strabunica. Citiți procura lăsată de mama. Dacă v-a împuternicit sa o reprezentați la dezbaterea succesiunii după strabunica, e ok.
Dacă v-a imputernicit asa, la general, sa obțineți documente, nu e ok și trebuie sa facă alta.
Discutați cu unchiul daca are pretenții la succesiunea strabunicii. Poate nu îl interesează niciun bun și e dispus sa renunțe.
După ce aveți certificatul de moștenitor dupa strabunica, documentația cadastrala și intabularea, faceți o vânzare sau o donație pe terenul respectiv cu mama si/sau cu unchiul
O pot reprezenta și la succesiune, dar oare succesiunea o pot face doar pe o parte din teren? Ma interesează doar partea mamei din teren

Strabunica le-a ,,impartit" ea de mai de mult totul, au fiecare jumătate, nu avem nicio problema cu unchiul, este de acord cu totul, doar ca nu as dezbate succesiunea și pentru partea lui, deoarece pe el nu îl interesează sa facă nimic cu acel teren și nu ar vrea sa plătească și el la succesiune, de aceea as vrea sa fac doar pentru partea mamei(jumatate)
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Aprilie 2023
Manuela Rășină, administrator
Și care e partea mamei din teren?
E determinata fizic în baza la ce?

Alte discuții în legătură

Daca se poate sa ma ajutati- succesiune- partaj Alexandra 1990 Alexandra 1990 Bunica ia lasat mostenire toate bunurile Ei mamei. Din nefericire Mama a murit si ea. Am ramas cu tatal si cu fratele meu. Eu intre timp am construit o casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire paris50paris paris50paris Buna ziua un sfat va rog suntem 5 frati mama noastra a decedat in anul 2000 Lasand In urma un teren de 1000 mp. avem titlu de propietate pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Măsurători cadastrale și rectificare cf înainte de succesiune IM2S4U IM2S4U Buna ziua, mama a decedat in ianurie 2019 mentionez ca vrem sa facem succesiune dar am descoperit ca avem ca si acte numai contractul de vanzare - cumparare.si ... (vezi toată discuția)