avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ! TESTAMENTUL Sora Bunicii mele mi-a lăsat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ! TESTAMENTUL Sora Bunicii mele mi-a lăsat mie și ...

TESTAMENT
Sora Bunicii mele mi-a lăsat mie și mamei mele Testament zicând că după moartea ei va reveni nouă totul .
Întrebarea mea este: Dacă sunt mai mulți nepoți , au drepturi și ei la parte ? Precizez că decedata nu a avut copii cu soțul dânsei care a murit de tânăr
Dacă suntem mai mulți nepoți din partea răposatului soț și al ei au și alții drepturi ?
Deoarece nu este făcut nici un Contract de Casă, nimic. Nu este nici un alt act decât acela !
Ce este de făcut în acest caz ?
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2023
Ella.T, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ella.T , utilizator 20:26, 2 Mai 2023
Nepotii dupa sot, il mostenesc pe el, nu pe ea. Ce v-a lasat, e al vostru. Problema e sa determinati ce avea ea mai exact in proprietate.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator
NU AM ÎNȚELES. Ce anume să determin ce are în proprietate? Dacă a lăsat Testament casa pe numele meu

gi-jane2 a scris:

Nepotii dupa sot, il mostenesc pe al, nu pe ea. Ce v-a lasat, e ql vostru. Problema e sa determinati ce avea ea mai exact in proprietate.

Doamna, testamentul nu e act de proprietate, iar dvs ziceti ca nu exista actul pe casa, nu exista act de proprietate.
Ce v-a lasat prin testament, casa, tot ce avea? Ce scrie in testament ca va lasa?
Daca v-a lasat casa poporului trebuie sa dovediti ca dansa era proprietarul casei poporului, intelegeti ideea.
Da, a zis că lasă casa, cu bunurile și terenul care este
Cum procedez să fac acte pentru casă atunci dacă a murit femeia ?

Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator
Ce stiti despre casa, s-a cumparat, s-a construit? A fost casatorita? Mergeti la primarie, vedeti in ce baza se plateste impozit.
Verificati daca exista carte funciara, mergeti la ocpi.
Pt a raspunde, apasati pe "raspunde" nu pe "citeaza".
Butonul e in josul ecranului pe banda portocalie.
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Unde pot afla daca o ruda a fost inclusa in testament si daca are si certificat de mostenitor? vlad19722 vlad19722 Buna ziua! O matusa care a decedat a avut 5 hectare teren arabil ale dansei.Matusa nu a avut copii.Suntem mai multi mostenitori care avem dreptul la acest ... (vezi toată discuția)
Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin testament mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile ce se vor afla dupa decesul ei .In acel moment avea un apartament dupa divortul de ... (vezi toată discuția)