avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Stimati avocati! Am si eu o intrebare: Este permis ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Stimati avocati! Am si eu o intrebare: Este permis conducerea ...

Stimati avocati!
Am si eu o intrebare:
Este permis conducerea unui tractoras tuns gazon cu remorca, in incinta unui sat? Ce categorie trebuie sa aiba conducatorul tractorasului? Care sunt obligatiile conducatorului?
Cel mai recent răspuns: gaz , utilizator 13:36, 4 Aprilie 2023
Depinde ce motor are?


Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cred ca are 501 cmc, dar viteza maxima este in jur de 6-7 km/h
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2023
gaz, utilizator
Codul Rutier:
Tractoarele pot fi conduse pe drumurile publice cu carnet categoria B sau C. Conducerea tractorului agricol și cu permis de conducere categoria B sau C este permisă în anumite condiții, conform legislației în vigoare.

Toate utilajele agricole intra in categoria Tr, conform legislatiei rutiere, iar conducerea lor pe drumurile publice necesita detinerea unui permis corespunzator.
Permisul pentru categoria B. ofera posibilitatea de a conduce vehicule din categoria Tr, atata vreme cat acestea au masa de pana la 3500 de kg si o remorca mai mica de 750 kg;
Permisul pentru categoria BE. este valabil pentru vehicule cu masa de pana la 3500 de kg, insa cu remorca cu aceeasi greutate, de pana la 3500 kg;
Permisul pentru categoria CE. este valabil pentru vehicule de peste 3500 kg si care pot tracta o remorca mai mare de 750 kg.
Multumesc.
Care este situatia cu inmatricularea vehiculului? Tractorasul de tuns gazon ne fiind un vehicul care se inmatriculeaza des :)
Nu prea are sens. Dar daca vreau sa ma duc (cu tot cu tractoras si remorca) la vecin, sa-l ajut cu curatenia de primavara, si ma prinde politia pe drum, risc ceva probleme?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tractor cu remorca Valika70 Valika70 In urma implicarii intr-un accident rutier mi-a fost intocmit dosar penal de catre agentul constatator pt conducere vehicul cu permis categorie ... (vezi toată discuția)
Se poate conduce legal tractorul agricol-forestier cu b pe drumurile comunale ? catalinuxxl catalinuxxl Buna seara. Daca un tractor este inregistrat la primarie si acesta sau ansamblul tractor+remorca ( greutatea remorcii nu depaseste greutatea tr ) nu ... (vezi toată discuția)
Pentru masina electrica trebuie permis de conducere? marinescu112233 marinescu112233 pentru masina electrica trebuie permis de conducere sau daca nu atunci ce trebuie sa poti circula (vezi toată discuția)