avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza tehnica auto -judiciara Buna ziua. As dori ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza tehnica auto -judiciara Buna ziua. As dori sa primesc ...

Expertiza tehnica auto -judiciara
Buna ziua. As dori sa primesc un sfat in legatura cu subiectul meu. Expertize tehnice auto decise de instante in situatia in care reclamantul sau paratul este Euroins. In atare situatie, avand in vedere ca si pana in prezent Euroins are debite restante catre expertii auto, debite decise in instantele de judecata si pe care nu le-au achitat, ce e de facut? Exista pe rol procese in care Euroins este parte, suntem in riscul de a nu ne fi platite rapoartele de expertiza...dar nici nu putem refuza lucrarile pentru ca ne amendeaza instanta. Suntem intre ciocan si nicovala. Muncim si riscam sa muncim degeaba. Poate exista totusi o solutie si n-o intrevedem noi? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:26, 8 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceste prevederi din OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare va spune calea de urmat. Daca nu au fost respectate aceste prevederi sau nu se confirma, notificati instanta in scris, cu nr. de inregistrare/ data de la arhiva tribunalului.
-art. 15 Efectuarea expertizei tehnice judiciare, dispusă de organele prevăzute la art. 2, este obligatorie, ea neputând fi refuzată decât pentru motive temeinice.
Nu vad un alt motiv temeinic decat lipsa mentiunii in adresa de numire a expertului a mentiunii de la art.17 al.(3) lit.i)
-art. 17 (2) La termenul la care a avut loc numirea expertului, organul cu atribuţii jurisdicţionale care a dispus efectuarea expertizei înştiinţează partea despre suma ce trebuie avansată pentru expertiza dispusă în contul biroului local pentru expertize tehnice judiciare şi îi pune în vedere să plătească această sumă în termen de 5 zile de la înştiinţare.
(3) Adresa privind numirea expertului se comunică biroului local pentru expertize tehnice judiciare şi expertului tehnic judiciar, după efectuarea plăţii în condiţiile alin. (2), şi cuprinde următoarele:
i) menţiunea că sumele provizorii, stabilite cu titlu de onorariu provizoriu şi cheltuieli provizorii, au fost plătite în contul biroului local pentru expertize tehnice judiciare.
Multumesc. Se pare ca prea multe nu putem face. Problema e ca am mai trecut prin doua astfel de situatii, cu Carpatica Asig si cu City Insurance si sumele (nu avansuri) aferente prezsentarii raportoartelor de expertiza nu au mai putut fi recuperate, ASF declinandu-si obligatiile care ii revin. Multumesc.
In notificarea catre instanta mentionati si cele doua cazuri in care nu ati putut incasa onorariu datorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata esalonata expertiza bbdeea_26 bbdeea_26 Prin instanta am obtinut expertiza contabila la administratia blocului,pe care trebuie sa o achit eu.intrebarea mea este daca pot plat esalonat aceasta ... (vezi toată discuția)
Procedura de instiintare a expertului numit de instanta si a expertului parte FRD FRD Este legala urmatoarea procedura . S-a admis de catre instanta proba si cu expertiza contabila. A fost numit expertul X de catre instanta prin tragere la sorti ... (vezi toată discuția)
Intrebari legate de activitatea de expertiza tehnica Crios339 Crios339 Am unele intrebari legate de activitatea de expertiza tehnica: 1. exista prevazut undeva in legislatie dreptul expertului la o zi libera (de la locul de ... (vezi toată discuția)