avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fără plată în învățământul primar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fără plată în învățământul primar

Bună seara.
Sunt titulară în învățământul primar. În ultimii 10 ani am avut 3 ani de concediu fără plată fără studii(ultimii 3 ani din cei 10 ani). Acum îmi pot lua 1 an de concediu fără plată, fără a-mi pierde titulatura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:15, 11 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 1/2011
art.255
...
(8) Personalul didactic titular cu contract pe perioadă nedeterminată poate beneficia de concediu fără plată pe timp de un an școlar, o dată la 10 ani, cu aprobarea unității de învățământ sau, după caz, a inspectoratului școlar, cu rezervarea postului pe perioada respectivă.
.....

Mulțumesc mult pentru răspuns!
Mulțumesc pentru răspuns.
La școală mi-au spus că am dreptul la 1 an de concediu fără plată doar dacă ultimii 10 ani sunt lucrați. E adevărat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In lege nu scrie daca trebuie sa fie lucrati sau nu ...
Mulțumesc foarte mult!

Alte discuții în legătură

Concediu fara pierderea titulaturii pe post mARA_Mara mARA_Mara Am nevoie de un concediu de 3 ani consecutivi, fara sa pierd titulatura pe post, pentru un doctorat. Cum pot sa obtin acest lucru?Am 19 ani vechime, nu am ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata pentru cadrele didactice titulare Neculai Despina Neculai Despina Cadrele didattice titulare care au avut deja un an de fara platai isi pot pastra titulatura in conditiile in care frecventeaza un curs de formare in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt profesor titular din 1997. În primii 10 ani, ... Avi Avi Avi Avi Bună ziua! Sunt profesor titular din 1997. În primii 10 ani, am beneficiat de 6 luni concediu fără plată(motive pesonale), 7 luni concediu medical, 2 ani ... (vezi toată discuția)