avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces verbal anulat al adunării generale a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces verbal anulat al adunării generale a asociației de proprietari - consecințe

Bună ziua. Am câteva nelămuriri și mulțumesc anticipat dacă voi primi răspuns la întrebări. Este vorba tot despre asociații de proprietari.

Un proces verbal al unei adunări generale, in care a fost ales un președinte poate fi anulat dacă la ședința respectivă nu a fost întrunit cvorumul? Și anume cum, doar în instanță? Precizez că nu s-a făcut o ședință reconvocată.
Iar semnăturile așa zisului președinte, semnături pe care le-a pus el pe documente ulterior, mai sunt valabile în cazul în care se anulează procesul verbal respectiv? Se consideră că nu a avut calitatea de președinte niciodată?
Încă o dată mulțumesc :).
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2023
Carmen-D, utilizator
Aveti termen 45 de zile de a contesta hotărârile adunării generale a asociației care pot astfel fi anulate în întregime sau în parte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discuția juridica poate fi lunga.
Neavând calitatea legala nu avea dreptul de a semna.
Nulitatea alegerii președintelui atrage anumite efecte juridice.
Insa, cum spuneam, discuția juridica duce pe mai multe direcții...

BUCUREȘTI 2023
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Termenul este de 45 de zile sau de 3 ani?
Puteti sa-mi spuneti care ar fi acele efecte juridice?
Acel proces verbal este valabil desi nu a fost cvorum?
În plus una dintre proprietare avea împuternicire pentru alți doi vecini. Adica a semnat pentru 3 proprietari, incluzând-o pe ea. Este posibil așa ceva? :))))))
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate legea asociatiilor de proprietari nu indica o modalitate mai "rapida" de a inlatura efectele unei hotariri de AG obtinute prin frauda, fie ea si evidenta. Dar lasa oricarei persoane care poate dovedi frauda si e afectata de "minunea" respectiva, posibilitatea de a ataca hotarirea respectiva.
Articolul 52
(1) Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari ori este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său pot/poate ataca în justiție respectiva hotărâre.
(2) Acționarea în justiție în conformitate cu prevederile alin. (1) nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanța dispune suspendarea acesteia.
[ link extern ]

Pina la suspendare este "posibil asa ceva" . :)
Ultima modificare: Duminică, 9 Aprilie 2023
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal asociatie de proprietari. buna ziua, la adunare generala a asociatiei de proprietari a ... Dani_L Dani_L Buna ziua, la adunare generala a asociatiei de proprietari a fost scris in timpul sedintei un proces verbal de mana si am semnat intr-un tabel. A fost ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Ședință adunare generală re_convocată bună ziua am o întrebare ... ZDantes ZDantes Ședință Adunare Generală re/convocată Bună ziua Am o întrebare cu privire la legea 196/2018, mai precis cu privire la convocarea, respectiv ... (vezi toată discuția)