avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Încheierea contractului înainte de termen și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Încheierea contractului înainte de termen și restituirea garanției

Bună ziua! Am încheiat un contract de închiriere pe perioada de un 1 an, dar doresc denunțarea unilaterală a acestuia înainte de termenul de 1 an. În contract este prevăzut faptul că la încetarea/rezilierea contractului mi se va restitui garanția, însă proprietarul neagă acest fapt și solicită păstrarea garanției și plata a unei chirii deoarece nu am îndeplinit termenul de preaviz de 30 zile.
Probabil acest aspect din codul civil este invocat de către proprietar: În cazul unui contract de închiriere pe durată determinată, chiriașul poate denunța unilateral contractul prin notificare, cu respectarea unui termen de preaviz de cel puțin 60 de zile. Orice clauză contrară este considerată de lege ca fiind nescrisă.
Cum sugerați să procedez? Îmi poate fi favorabilă acțiunea în instanță? Mulțumesc pentru atenție.





Ultima modificare: Duminică, 9 Aprilie 2023
DrMed, utilizator
Depinde despre ce suma e vorba, dvs apreciați dacă rentează angajarea unui av ,,dacă nu angajați credeți ca va descurcați cu motivarea în fapt,în drept,redactarea acțiunii,interpretarea clauzelor contractuale etc.Daca e vorba de 3-400 euro nu prea se merita nici pt avocat nici pt dvs dacă e vorba de mai mult atunci ar renta.Puteti începe cu o notificare către proprietar ,ulterior ,o consultatie pt redactarea acțiunii în acest fel costurile pt dvs ar fi minime și șansele ceva mai mari ..Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere denuntare unilaterala Incacernat Incacernat Chiriasul meu a solicitat denuntatea unilaterala a contractului de inchiriere la jumatatea lunii, incepand cu ziua in care a trimis solicitarea, stipuland ca ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de inchiriere inainte de termen- proprietar plecat din tara utilizator86 utilizator86 Buna seara! Am incheiat un contract de inchiriere pt o locuinta pentru o perioada de 1 an. La mai putin de o luna am obtinut transferul in orasul meu de ... (vezi toată discuția)
Garantie pierduta AnaMaria209 AnaMaria209 Buna ziua am o mare problema si nu stiu ce este de facut Am inchiriat in urma cu 5 luni un apartament contractul a fost incheiat pe loc cu pixul de mana in ... (vezi toată discuția)