avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venit din câștig la pacanele
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venit din câștig la pacanele

Buna ziua! Un prieten de al meu a câștigat suma de 15.000 lei la păcănele, dar nu a avut buletinul la el , asa ca m-a rugat pe mine sa imi ofer buletinul si sa ridic eu acel premiu. Am primit suma integral , fără sa fie reținut nici un fel de impozit. Intr-un articol de pe pagina asta, cât și pe site-ul ANAF e specificat ca , după aplicarea noii grile de impozitare al câștigurilor provenite din jocurile de noroc ,obligația de a retine impozitul pe câștig ii revine societății care organizează activitatea respectiva. Intrebarea mea este următoarea: Societatea respectiva o sa transmită către ANAF faptul ca am avut un venit de acolo si v-a trebuii sa declar ca sursa de venit acel câștig(respectiv sa plătesc impozit) ? Sau a fost o greseala si dpdv. legal, nu am nici o obligație de a declara acest venit.
Ultima modificare: Duminică, 9 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:01, 9 Aprilie 2023
Societatea va plăti impozitul pe datele din buletinul dumneavoastră. Atât. Dumneavoastră nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani castigati din jocuri de noroc (aici, pariuri) bogdan_zuzu bogdan_zuzu Buna ziua, Am auzit ca a aparut o noua lege privind impozitarea castigurilor obtinute din jocurile de noroc, cel putin in cazul agentiilor de pariuri \\"de ... (vezi toată discuția)
Impozitare premii la asociatie poker sportiv aylyn87 aylyn87 Buna ziua! In cazul unei asociatii pt poker sportiv in cadrul careia se organizeaza turnee de poker,la sfarsitul turneului,din cotizatiile membrilor se acorda ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din jocuri de noroc zalan111 zalan111 Buna ziua! Am o intrebare legata de impozitarea veniturilor din jocurile de noroc online. Dupa cum stim din martie 2018 impozitul pe veniturile din jocurile ... (vezi toată discuția)