Buna ziua!
Sunt casatorita din 2016 si am 3 copii. Impreuna cu sotul am inceput construirea unei case acum 2 ani. Locuim cu totii in aceasta.
Sotul imi cere sa ii fac o declaratie notariala, cum ca renunt la drepturile mele asupra casei, astfel incat sa o poata vinde oricand doreste, fara acordul meu, deoarece vrea sa cumpere, fara acordul meu, o alta proprietate, dupa bunul plac. Este posibil (legal) sa dau o declaratie notariala cum ca renunt la absolut toate drepturile care imi revin asupra bunurilor materiale ale familiei?
Poate sa cumpere un alt imobil fara sa fiu coproprietar?
raluk0207
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu exista asa ceva.
Puteti incheia un act de partaj in timpul casatoriei, prin care sa ii lasati sotului, in proprietate exclusiva, bunurile comune. Bineinteles, daca doriti.
Personal, nu va sfatuiesc. Veti ramane "descoperita" cu totul.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Sotul imi cere sa ii fac o declaratie notariala, cum ca renunt la drepturile mele asupra casei, astfel incat sa o poata vinde oricand doreste, fara acordul meu, deoarece vrea sa cumpere, fara acordul meu, o alta proprietate, dupa bunul plac.
si nu se pacaleste? :))
pe ce motiv va cere asta sau mai bine zis, cu ce tupeu ?
al cui e terenul?
Si daca stati cu torii acolo unde va mutati dupa ce vine?
SunnyXxxX
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Bună seara!Din mesajul dumnv se înțelege că soțul dumneavoastră are pe altcineva ( mai pe românește doreste să scape de dumneavoastră).Daca dați declarație notariala (nu vă sfătuiesc) soțul dumnv o să vă aruncă pe drumuri.
ibn
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Dorinta sotului din pacate nu prevesteste un viitor bun. Nu uitati ca totusi aveti copii impreuna. "Bine" pentru dumneavoastra ar fi sa nu acceptati, caci altfel "casnicia" va fi periclitata. Iar de obicei copiii cand sunt mici, dupa divort revin de obicei mamei. Succes!
romascanu
Moderator 7din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu mă mir că ne-ați întrebat. Răspunsul NU ar fi trebuit să vă fie limpede cam de la a doua clipire. Prima clipire fiind pricinuită de mirarea cu privire la cererea lui.
Nu. Nu dați nicio declarație. (teoretic, ea nici n-ar putea fi autentificată, dar, în practică, am întâlnit așa ...minune, ca să nu-i zic altfel).