alinagal27@yahoo.com a scris:
raluk0207 a scris:
Cumpărați casa pe care v-ati propus-o, tot sub regimul comunitatii legale.
Apoi, faceți un partaj în timpul căsătoriei, în urma căruia dvs va luați imobilul pe care îl doriți, iar soțul își ia casa cumpărată.
După care, încheiați convenția matrimoniala de separație de bunuri.
Dar, mai întâi dorim sa cumpărăm niște terenuri ( la țara ), doar pe numele meu , și sa facem întâi schimbarea de regim matrimonial , încât sa le putem cumpara doar pe numele meu ( așa ne am hotărât împreuna ). Va intreb dacă putem proceda in aceasta ordine? 1. Schimbarea de regim matrimonial , apoi. 2. . Cunoar acele terenuri doar pe numele meu ( așa ne am înțeles ), 3. O sa mai cumpărăm o proprietate - doar ulterior ne vom permite - pe bunele soțului , iar ei in schimbul acesteia renunța ( partaj) in favoarea mea , la jumătatea lui din casa comuna.
Nu. Va complicați inutil. Aveți putina răbdare, ca dacă va grăbiți musai musai la separație de bunuri, nu mai puteți face nicio modificare timp de 1 an.
Nu exista "renunțare" la partaj.
La partaj, dacă soțul vrea sa va lase un imobil bun comun, dvs trebuie sa ii achitați o sulta prin virament bancar.
Ca dacă va lasa partea lui pe degeaba, partajul fără sulta e o liberalitate. Mai exact, are caracterul unei donații.
În atare situație, mai degrabă faceți o donație (cu mențiunea ca poate fi revocata de soț, în timpul căsătoriei).
În ultimii ani, și notarii evita sa autentifice partaje fără sulta.
Sau nu schimbați deloc regimul, cumparatile pe toate ca bunuri comune, apoi le împărțiți și luați fiecare câte ceva.