avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Suntem în aceeași casa, insa de 8 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați ...

Bună ziua!
Suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați in fapt.
Între timp, el și a construit o casa iar eu am achiziționat un apartament.
Am auzit la tv, la "Oameni si legea" ca aceste imobile achiziționate separat dar pe numele amândurora, devin bunuri proprii individuale, având în vedere separația în fapt, mulțumesc!
Cum ae procedează?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Separati in fapt inseamna locuinta diferita. Vad ca stati in aceeasi casa.
Sunteti castaoriti inca? Doriti sa va separati bunurile? Negociati.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Confundati separatia in fapt fizica cu regimul matrimonial al separatiei de bunuri.

Separatia in fapt sau traiul individual este motiv de divort.

Separatia de bunuri a sotilor este un regim derogatoriu de la regimul matrimonial comun, se incheie prin acordul partilor un act notarial prin care se schimba regimul comun sub care v ati casatorit si va efecte pe viitor in privinta bunurilor ce vor fi achizitionate de oricare dintre soti, in sensul ca acestea vor fi proprii sotului care le a cumparat, chiar casatorit fiind.

Separatia in fapt nu va schimba in veci modul de dobandire a bunurilor.
Imi pare rau ca insist, insa am auzit la acea emisiune de specialitate, ca daca fizic exista o separare, bunul achizitionat de unul dintre soti este bun propriu, nu in comun.
Probabil ca trebuie martori care sa ateste separatia?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
regimul matrimonial inceteaza da, la data separarii in fapt, dar asta constata instanta.

din pacate, bunul e prezumat a fi comun, dvs nu l-ati inregistrat ca bun propriu.
Art. 385.
(1) În cazul divorţului, regimul matrimonial încetează între soţi la data introducerii cererii de divorţ.

(2) Cu toate acestea, oricare dintre soţi sau amândoi, împreună, în cazul divorţului prin acordul lor, pot cere instanţei de divorţ să constate că regimul matrimonial a încetat de la
data separaţiei în fapt.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator
obligatoriu divort sau partaj fara divort.

Alte discuții în legătură

Vreau să încep divorțul, soția nu este de acord. mă interesează ... Misk Misk Vreau să încep divorțul, soția nu este de acord. Mă interesează doar dacă vreau să cumpăr o mașină acum , va intra la partaj dacă e din banii mei ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)