Bună ziua!
Suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați in fapt.
Între timp, el și a construit o casa iar eu am achiziționat un apartament.
Am auzit la tv, la "Oameni si legea" ca aceste imobile achiziționate separat dar pe numele amândurora, devin bunuri proprii individuale, având în vedere separația în fapt, mulțumesc!
Cum ae procedează?
Confundati separatia in fapt fizica cu regimul matrimonial al separatiei de bunuri.
Separatia in fapt sau traiul individual este motiv de divort.
Separatia de bunuri a sotilor este un regim derogatoriu de la regimul matrimonial comun, se incheie prin acordul partilor un act notarial prin care se schimba regimul comun sub care v ati casatorit si va efecte pe viitor in privinta bunurilor ce vor fi achizitionate de oricare dintre soti, in sensul ca acestea vor fi proprii sotului care le a cumparat, chiar casatorit fiind.
Separatia in fapt nu va schimba in veci modul de dobandire a bunurilor.
Imi pare rau ca insist, insa am auzit la acea emisiune de specialitate, ca daca fizic exista o separare, bunul achizitionat de unul dintre soti este bun propriu, nu in comun.
Probabil ca trebuie martori care sa ateste separatia?
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
regimul matrimonial inceteaza da, la data separarii in fapt, dar asta constata instanta.
din pacate, bunul e prezumat a fi comun, dvs nu l-ati inregistrat ca bun propriu.
Art. 385.
(1) În cazul divorţului, regimul matrimonial încetează între soţi la data introducerii cererii de divorţ.
(2) Cu toate acestea, oricare dintre soţi sau amândoi, împreună, în cazul divorţului prin acordul lor, pot cere instanţei de divorţ să constate că regimul matrimonial a încetat de la
data separaţiei în fapt.