avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem ...

Buna ziua! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem de făcut in următoarea situație: sunt căsătorită in regimul comunității legale de bunuri si , împreuna cu sotul meu , dorim sa schimbam regimul matrimonial , in cel al separației de bunuri; deoarece : 1). Dorim sa cumpărăm niște proprietăți , in perioada imediat următoare , pe numele unuia dintre noi ( am hotărât împreuna acest lucru) , proprietăți care sa rămână doar in proprietatea celui care cumpara (nu si a celuilalt sot), in caz de divorț . 2). De asemenea , avem o casa comuna pe care dorim sa o trecem doar pe mine , in schimb vom cumpara alta proprietate doar pe numele soțului ( partaj, el va rămâne cu noua proprietate cumpărată, im schimb va renunța in favoarea mea la jumătatea lui din casa comuna. Cum ne îndrumați sa procedam întâi , încât sa facem aceste acte in siguranța , legal si încât sa fim protejați fiecare , in cazul unui divorț (nu este cazul unui divorț acum). Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:17, 4 Ianuarie 2024
Cine va zorește asa? Sunteți cu sufletul la gura sa cumpărați mâine. Va obliga cineva?


raluk0207 a scris:

Cine va zorește asa? Sunteți cu sufletul la gura sa cumpărați mâine. Va obliga cineva?

Este vorba de niște terenuri ( oarecum ,de suflet, rude care se grăbesc sa vândă totul acum, mie sau altcuiva, dacă eu nu le cumpăr) , cu sotul meu hotărâsem ca modificam regimul matrimonial , el nu le dorește aceste terenuri pe numele lui . Pe de alta parte , comun cu sotul meu mai Deținem doar casa comuna, in satul meu natal , casa care ne-am hotărât ca îmi rămâne mie, iar lui in schimb ii cumpărăm un apartament , pe care îl vom cumpara pt el , in oraș , in schimbul jumătății lui din casa comuna. Am fost și la notar, am prezentat situația toată, a spus ca poate sa ne facă modificarea de regim matrimonial , așa cum dorim, iar Partajul cu casa comuna ( si apartamentul ce îl vom cumpara pt sot ), ulterior separației de bunuri , dacă așa este situația și așa dorim .
daca vreti musai si acum si asa, ma gandesc ca o solutie e sa faceti partajul casei, dvs ramaneti cu casa si teoretic ii dati sulta pe care declara ca a primit-o si asa are bani si de ap pe care il va achizitiona mai tarziu ca bun propriu.
si avand regimul separatiei de bunuri, veti lua si terenurile ca bun propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.am ajuns cu sotul meu la un consens.dorim sa facem ... dora881988 dora881988 Buna ziua.Am ajuns cu sotul meu la un consens.Dorim sa facem separare de bunuri ,fara sa divortam,el cedandu mi partea lui din proprietate…Se poate realiza ... (vezi toată discuția)
Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)
Se poate face contract matrimonial dupa casatorie? Marilena2019 Marilena2019 Buna ziua, se poate face o conventie-contract matrimonial dupa ce ne-am casatorit de 2 ani? In cazul unui divort sa am acest contract si sa mentionez in acel ... (vezi toată discuția)