avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate face contract matrimonial dupa casatorie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate face contract matrimonial dupa casatorie?

Buna ziua, se poate face o conventie-contract matrimonial dupa ce ne-am casatorit de 2 ani? In cazul unui divort sa am acest contract si sa mentionez in acel contract ca nu am pretentii la bunurile sotului dobandite inainte de casatoeie cat si in timpul casatoriei. Sau ce se poate face si unde,, la notar?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
Marilena2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:03, 15 Noiembrie 2019
Conventie matrimoniala si separatie de bunuri
in cazul unui partaj, nu aveti dreptul oricum, la bunurile sotului dinaintea casatoriei, vi se cuvine insa, jumatate din bunurile cumparate in timpul casatoriei.
Care e motivul pt care nu vreti parte din bunurile comune, nu ati contribuit cu nimic ? A contribuit doar sotul ?
Va puteti schimba regimu matrimonial in cel al separatiei de bunuri si incheiati o conventie matrimoniala Totul se rezolva la notar.
Nu avem bunuri comune. Sotul vrea sa divortam din cauza unor probleme, dar pe motiv ca vrea sa isi cumpere cu credit imobiliar un apartamen[ si ca nu vrea sa ramanem casatoriti ca sa nu am eu pretentii la bunul lui pe care vrea sa si-l achizitioneze .
Există 2 variante:
1. Divorțati întâi și ulterior își cumpără apartament. Dacă e amiabil, adresati-va unui notar si in 30 de zile sunteti divorțati.
2. Tot la notar, încheiati o convenție matrimonială de separație de bunuri, după care fiecare își poate cumpara ce dorește.
si ca nu vrea sa ramanem casatoriti ca sa nu am eu pretentii la bunul lui pe care vrea sa si-l achizitioneze


poate ca ar trebui sa divortati si sa ramaneti asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am ajuns cu sotul meu la un consens.dorim sa facem ... dora881988 dora881988 Buna ziua.Am ajuns cu sotul meu la un consens.Dorim sa facem separare de bunuri ,fara sa divortam,el cedandu mi partea lui din proprietate…Se poate realiza ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil Frau Lehrerin Frau Lehrerin Bună seara. Vă cer ajutorul într-o privință. Mă aflu în proces de cumpărare a unui imobil 70% fonduri proprii (cadou de la părinți) și 30% credit ... (vezi toată discuția)