avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua !Tatăl meu ,a fost anunțat că i se va ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua !Tatăl meu ,a fost anunțat că i se va desface contractul ...

Bună ziua !Tatăl meu ,a fost anunțat că i se va desface contractul de muncă printr-un mesaj pe WhatsApp pe grupul de muncă.Motivul că ar fi consumat băuturi alcoolice în timpul programului de muncă și-ar fi încălcat declarația pe propria răspundere prin care el afirmă și își lua obligația de a nu consuma băuturi alcoolice în timpul programului de lucru.Cea ce mă deranjează pe mine și nu mi se pare normal este faptul că a fost anunțat printr-un mesaj și în plus nu au nicio dovadă a acestui lucru.In primul rând,colegii de echipaj ai tatălui meu au spus destul de clar că ,el nu a consumat niciun fel de alcool in timpul misiunii,in al doilea rând când tatăl meu și-a întrebat superiorul pe ce motiv și pe baza căreia dovezi este dat afară,șeful lui a zis că , beneficiarul i-a zis că tatăl meu era beat.Sa nu mai zic că ,după o săptămână de la acea misiune au spus că-i desface contractul de muncă.Deci pe baza unei presupuneri și a unei minciuni tatăl meu a rămas fără loc de muncă.Mentionez că el gardeaza trenuri de marfa (cod, motorină etc.)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 11 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A fost testat cu epilotest?
Tatal poate sa conteste decizia de conediere in instanta iar angajatorul sa aduca probe
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A primit vreo decizie de concediere ? daca da , cand ?
A primit un mesaj pe WhatsApp ieri dimineață,atât!Nicio decizie, absolut nimic altceva

Cornel Vasile a scris:

A primit vreo decizie de concediere ? daca da , cand ?

aaa
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

Mesajul primit nu are valoare juridica.
Ultima modificare: Marți, 11 Aprilie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Consum de alcool la serviciu marian.b marian.b In urma unei verificari cu fiola alcooltest, efectuate in cadrul unitatii, aceasta a reactionat pozitiv si s-a inverzit in proportie de 40%. Daca fiola este ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art 336 situatie delicata gabrielbaloi gabrielbaloi buna ziua. sa incep cu inceputu.... in anul 2012 suna un martor de pe strada la 112 si spune ca pe strada ...xxx la ora 7.45 o persoana de sex masculin conduce ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pe nedrept Marinescuelena21 Marinescuelena21 Buna seara ! Am si eu o întrebare pe data de 01.06.2019 soțul meu conducea masina lui pe un drum public , precizez ca in dreapta era tatăl lui care ... (vezi toată discuția)