Bună ziua !Tatăl meu ,a fost anunțat că i se va desface contractul de muncă printr-un mesaj pe WhatsApp pe grupul de muncă.Motivul că ar fi consumat băuturi alcoolice în timpul programului de muncă și-ar fi încălcat declarația pe propria răspundere prin care el afirmă și își lua obligația de a nu consuma băuturi alcoolice în timpul programului de lucru.Cea ce mă deranjează pe mine și nu mi se pare normal este faptul că a fost anunțat printr-un mesaj și în plus nu au nicio dovadă a acestui lucru.In primul rând,colegii de echipaj ai tatălui meu au spus destul de clar că ,el nu a consumat niciun fel de alcool in timpul misiunii,in al doilea rând când tatăl meu și-a întrebat superiorul pe ce motiv și pe baza căreia dovezi este dat afară,șeful lui a zis că , beneficiarul i-a zis că tatăl meu era beat.Sa nu mai zic că ,după o săptămână de la acea misiune au spus că-i desface contractul de muncă.Deci pe baza unei presupuneri și a unei minciuni tatăl meu a rămas fără loc de muncă.Mentionez că el gardeaza trenuri de marfa (cod, motorină etc.)
Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Codul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Codul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comunicată în scris angajatului.