avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... consum de alcool la serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

consum de alcool la serviciu

In urma unei verificari cu fiola alcooltest, efectuate in cadrul unitatii, aceasta a reactionat pozitiv si s-a inverzit in proportie de 40%. Daca fiola este expirata din anul 2007 (termenul fiind de 24 luni de la data fabricatiei) poate fi considerata ca proba in cercetarea disciplinara care se efectueaza asupra mea? Mentionez ca nu am consumat alcool in timpul serviciului, dar in seara precedenta pana in jurul orelor 22 am participat la o aniversare si am consumat alcool. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 08:25, 5 Martie 2010
[ Mentionez ca nu am consumat alcool in timpul serviciului, dar in seara precedenta pana in jurul orelor 22 am participat la o aniversare si am consumat alcool. Va multumesc

Sa stiti ca nu doar consumul de alcool in timpul serviciului poate constitui abatere disciplinara, dar si prezentarea la serviciu sub influenta bauturilor alcoolice , ori in stare de ebrietate se pot constitui in abateri disciplinare. Chiar si prezentarea la serviciu intr o stare de oboseala ce nu permite angajatului sa si indeplineasca atributiile poate fi o astfel de abatere. In functie de prevederile ROI din cadrul societatii starea in care v ati prezentat la serviciu poate constitui abatere disciplinara , cu consecinte care pot merge pina la desfacerea cic. Ma gindesc ca ati fost testat la intrarea in unitate si ca nu e o procedura zilnica aceasta testare alcooltest.
"Sa stiti ca nu doar consumul de alcool in timpul serviciului poate constitui abatere "

Este interzis consumul de alcool in timpul serviciului??
Pana aici am inteles. Nu trebuia sa ma prezint la serviciu sub influenta bauturilor alcoolice, dar pot folosi in apararea mea, faptul ca fiola cu care am fost testat era expirata de 3 ani? Mai este concludent raportul de cercetare daca fiola era expirata?
stelarman a scris:

"Sa stiti ca nu doar consumul de alcool in timpul serviciului poate constitui abatere "

Este interzis consumul de alcool in timpul serviciului??

De la poate la interzis sau permis e cale lunga. Daca nu te prinde sefu o fi permis, ca la conducatorii auto, daca ti se intimpla un accident de munca si mai esti si baut inseamna ca ai avut noroc.
Sub rezeva starii de fapt care condus la necesitatea probei ,puteti accesoriu sa invocati valabilitatea fiolei

Alte discuții în legătură

Consumul de bauturi alcoolice in timpul progr. ContSters147006 ContSters147006 Avem un salariat problema (suntem o institutie bugetara) in repetate rinduri a fost gasit sub influenta bauturilor alcoolice si a fost sanctionat ( ... (vezi toată discuția)
Prevedere din regulamentul intern roberto27 roberto27 Buna ziua, Vi se pare legala urmatoarea formulare din Regulamentul Intern al unei societati :\"Este interzis consumul de alcool [b]inainte[/b] si in timpul ... (vezi toată discuția)