avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... consumul de bauturi alcoolice in timpul progr.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

consumul de bauturi alcoolice in timpul progr.

Avem un salariat problema (suntem o institutie bugetara) in repetate rinduri a fost gasit sub influenta bauturilor alcoolice si a fost sanctionat ( avertisment,reducerea salariului pe o luna cu 5-10%%) In cazul in care ii desfacem Contractul individual de munca , asa cum prevede si regulamentul nostru intern iar acesta ne da in judecata cum demonstram noi, persoana fiind de rea credinta , deci nu ar recunoste , ca intradevar consuma bauturi alcoolice si se afla in stare de ebrietate in timpul programului de lucru. Poate contesta si eventualii martori ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 11:41, 11 Iunie 2010
demarati o cercetarea administrativa in urma intocmirii unui referat de catre seful ierarhic aratind ca angajatul se afla in timpul programului sub influenta bauturilor alcoolica. solicitati ca angajatul sa se supuna alcooltestului suflind in fiola alcooltest sau sa i se recolteze probe biologice.
Va multumesc , totusi cum putem noi sa-l obligam daca el nu vrea de bunavoie sa se supuna alcooltestului si nici sa mearga sa i se recolteze probe biologice .Putem cere sprijinul politiei in acest caz ?
Avand in vedere problema actuala cu restructurarile, cel mai bine este radierea postului.
Totodata, se poate proba cu martori, daca el nu vrea de bunavoie sa se supuna alcooltestului si nici sa mearga sa i se recolteze probe biologice. In acest caz politia nu poate sa-l supuna probei cu alcooltestul, etc...
Succes!
exista si posibilitatea desfacerii disciplinare a CIM... vedeti de ca avantajeaza din raspunsurile postate...
Multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului si acrosarea unei masini gabi_gina_gabriela gabi_gina_gabriela buna ziua ....acum cateva zile am condus sub influenta bauturilor alcoolice .....am acrosat o masina in care m-am oprit .....a venit politia .....la etilotest ... (vezi toată discuția)
alcooltest NarcisaDaiana NarcisaDaiana Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice?? (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice Elemer Kadar Elemer Kadar Când se consideră că ai săvârșit infracțiunea de refuz recoltare probe biologice? Când ți-ai exprimat refuzul categoric în fața ... (vezi toată discuția)