avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere sub influenta alcoolului si acrosarea unei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere sub influenta alcoolului si acrosarea unei masini

buna ziua ....acum cateva zile am condus sub influenta bauturilor alcoolice .....am acrosat o masina in care m-am oprit .....a venit politia .....la etilotest a iesit 0,89 alcool pur in aer.....m-i s-au recoltat probe biologice (nu stiu rezultatul)....cei de la politie mi-au spus ca am cazierul patat si voi primi o amenda si voi merge in instanta cu concurs de infractiuni (conducere sub influenta alcoolului si dauna ).Va rog sa imi spuneti ce sa ma astept in contiunuare :cat va fi amenda ?pe cat timp voi avea suspendat carnetul de conducere ?va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:39, 28 Octombrie 2014
situatia dvs este destul de grava. vi se va intocmi dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influienta bauturilor alcooloice, infractiune ce se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani, in concurs cu infractiunea de distrugere, a carei pedeapsa este inchisoare de la 3 luni la 2 ani.
Recunoasteti savarsirea faptelor. ( recunoasterea duce la reducerea cu 1/ 3 a pedepsei prevazute de lege ).


Recunoasterea faptelor ce vi se imputa dumneavoastra poate fi consfintita intr-un acord de recunoastere a vinovatiei.


Initiativa incheierii acordului de recunoasterii a vinovatiei apartine procurorului ori inculpatului.

Inculpatul, potrivit noului cod de procedura penala, poate incheia cu procurorul un acord de recunoastere a vinovatiei, totusi, aceasta recunoastere va fi supusa unui aviz din partea procurorului ierarhic superior celui cu care s-a incheiat acordul.

Initiativa acestui acord o are inculpatul in primul rand, dar si procurorul care ii poate sugera aceasta alternativa explicandu-i avantajele in cazul in care acesta si-ar recunoaste vinovatia.

In situatia in care exista mai multi inculpati acordul se incheie separat cu fiecare pentru a nu fi adusa atingere in niciun fel prezumtiei de nevinovatie.

Minorii nu pot incheia astfel de acorduri.

Pentru ca acordul de recunoastere sa fie valid, trebuie ca inculpatul sa isi recunoasca nu doar vinovatia, ci sa accepte si incadrarea juridica a faptei, felul si cunatumul pedepsei precum si forma de executare a acesteia.

Recunoasterea se poate face oricand in cursul urmarii penale si dupa punerea in miscare a actiunii penale.

Conditii:

-sa vizeze infractiuni pentru care legea prevede pedeapsa amenzii (indiferent de cuantum) sau pedeapsa inchisorii de cel mult 7 ani.

-cand din probele administrate rezulta suficiente date legate de existenta faptei

-inculpatul sa fie asistat juridic

-acordul sa fie incheiat in forma scrisa

Daca se incheie acest acord, procurorul nu va mai intocmi rechizitoriul.


Sesizarea instantei se va face separat pentru acei inculpati care nu au recunoascut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul rutier pyl pyl buna ziua.Am fost depistat pe 21.07.2013,baut la volan,iar la sange mi-a iesit 1,60 cu 1,40 alcool in sange.As vrea sa va intreb in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - articole ncpc si ncp Mavryka Mavryka Va rog sa mi spuneti si mie ce este scris la art.483NCPP si ART 336NCP. Va multumesc (vezi toată discuția)
Proces penal Aungurencii87 Aungurencii87 Buna ziua . Exista la noi in țara acordul de recunoaștere a vinovatiei ? Se poate încheia un acord între inculpat și procuror , dacă inculpatul ... (vezi toată discuția)