avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna Ziua - articole NCPC si NCP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna Ziua - articole NCPC si NCP

Va rog sa mi spuneti si mie ce este scris la art.483NCPP si ART 336NCP.


Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:32, 11 Mai 2014
Buna ziua,
Art. 483 C.P.P.

Sesizarea instanţei cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei

(1) După încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, procurorul sesizează instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în fond şi trimite acesteia acordul de recunoaştere a vinovăţiei, însoţit de dosarul de urmărire penală.

(2) În situaţia în care se încheie acordul numai cu privire la unele dintre fapte sau numai cu privire la unii dintre inculpaţi, iar pentru celelalte fapte sau inculpaţi se dispune trimiterea în judecată, sesizarea instanţei se face separat. Procurorul înaintează instanţei numai actele de urmărire penală care se referă la faptele şi persoanele care au făcut obiectul acordului de recunoaştere a vinovăţiei.

(3) În cazul în care sunt incidente dispoziţiile art. 23 alin. (1), procurorul înaintează instanţei acordul de recunoaştere a vinovăţiei însoţit de tranzacţie sau de acordul de mediere.

Art. 336 C.P.

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Conducere cu permis retinut pentru alcoolemie elenarodicabota elenarodicabota anul trecut sotului meu i s-a luat permisul pt con ducere in stare de ebrietate, eliberandu-i -se o dovada fara drept de conducere.sotul nu stia ca nu are ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie taranuiliseidaniel taranuiliseidaniel ce consecinte trebuie sa suport la o alcoolemie de 2,2 fara accident sau victime#-o#-o#-o (vezi toată discuția)