avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis de conducere

Buna ziua! In data de 25,02,2014, unei persoane in varsta de 61 de ani i-a fost retinut permisul de conducere, pt alcoolemie 0,8 etilotest si 2,0, respectiv 1,9 probe biologice. As dori sa stiu daca se mai accepta recalculare, cum se procedeaza. daca da, catre cine se face cerere de recalculare. Care sunt pedepsele ce se pot aplica? multumesc
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
cleopatra2011, utilizator
ART. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Dupa cum observati, determinarea concentratie de alcool in sange relevanta pentru retinerea infractiunii prev.la art.336 din c.p. se face la momentul prelevarii probelor biologice, fara posibilitatea unei recalculari ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,51 Alex2121 Alex2121 Am fost oprit de un echipaj de politie,am fost testat rezultatul fiind 0,51 mi sa recoltat o proba de sange doar una la ce sa ma astapt? am beut 5 beri:((#-o#-o (vezi toată discuția)
Noul cod penal pentru sofatul sub influenta alcoolului danielacoseri danielacoseri Buna ziua, As vrea sa aflu daca dupa noul cod penal conducerea sub influenta alcoolului se mai pedepseste ciu inchisoare sau doar cu amenda penala. Mentionez ... (vezi toată discuția)