Avem un salariat problema (suntem o institutie bugetara) in repetate rinduri a fost gasit sub influenta bauturilor alcoolice si a fost sanctionat ( avertisment,reducerea salariului pe o luna cu 5-10%%) In cazul in care ii desfacem Contractul individual de munca , asa cum prevede si regulamentul nostru intern iar acesta ne da in judecata cum demonstram noi, persoana fiind de rea credinta , deci nu ar recunoste , ca intradevar consuma bauturi alcoolice si se afla in stare de ebrietate in timpul programului de lucru. Poate contesta si eventualii martori ?
Va multumesc.
Totdeauna, pentru a nu mai avea probleme de genul acesta, trebuie ca la fiecare avertisment si sanctionare angajatul, pe langa semnatura, sa scrie recunoaste greseala, a luat la cunostinta masurile propusesi se angajeaza sa nu se mai repete fapta. Daca acel angajat nu s-a aflat sub influienta alcoolului (este o conspiratie a colegilor sau sefilor ierarhici) ar fi negat fapta la cercetarea disciplinara (aici angajatul are posibilitatea sa recunoasca sau nu fapta si sa spuna motivul) si atunci s-ar fi prelungit cercetarea.
In cazul dumneavoastra daca nu a negat fapta la avertisment si sanctiune, se deduce ca recunoaste greseala (e bine sa o recunoasca in scris)
Va sfatuiesc ca in regulamentul intern sa introduceti, pe langa consecintele prezentarii la servici sub influienta alcoolului, obligativitatea testarii alcoolemiei la a doua sau a treia abatere ( nu din prima cand exista doar avertismentul).
Eu zic ca nu prea are sanse sa castige angajatul, el nu are dovada negarii abaterii.
Mult succes.