avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa de salubritate pe I. I.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa de salubritate pe I. I.

Bună să vă fie inima!
Aș dori să mă ajutați, cu o părere autorizată, pentru a rezolva o speță.
De aceea vă transmit, în succesiunea lor, următoarele informații, astfel cum urmează:
1) în anul 2017 am înființat o Î.Î., cu sediul social la locuința proprietatea soției ( în baza unui contract de comodat, actualizat anual); 2)până în Aprilie 2023, primăria unde este înregistrat sediul social al Î.Î. nu a transmis vreo înștiințare din care să rezulte că Î.I. trebuie să plătească vreo taxă locală;
3)în luna Aprilie a.c., Î.I. a fost somată de către primăria precizată la pct.2) că nu a plătit, în anii 2021 și 2022, taxa de salubritate specifică locală;
4)m-am deplasat la primărie și am aflat că s-a luat această decizie în urma unui control efectuat de către Curtea de Conturi. Acest control care a constatat, printre altele, că primăria nu stabilise această taxă și pentru sediile sociale ale entităților juridice de pe raza sa teritorială;
5)Menționez faptul că proprietarul imobilului, unde există înregistrat sediul social al Î.I., are plătită taxa de salubritate specifică locală in anii 2021 și 2022. Este posibilă dubla taxare pentru aceeași adresă?
6) Î.I. nu are niciun salariat și are ca obiect de activitate prestări de servicii-activități intelectuale.

CONCLUZIONÂND
* Pot să chem în judecată Primăria pentru a anula plățile taxei menționate anterioare dar și pe viitor?
*Ce soluție legală aș avea la dispoziție?
Ultima modificare: Joi, 13 Aprilie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Taxa firma (publicitate) si salubrizare sediu social fara activitate ndrcons ndrcons Buna ziua! Pentru un SRL cu sediul social intr-o comuna si punctul de lucru in oras s-a impus o taxa de publicitate conform HCL din comuna unde am sediul ... (vezi toată discuția)
Acte s.r.l. Horaangi Horaangi Ce registre trebuiesc achizitionate dupa infiintare S.R.L. si ce alte taxe trebuiesc platite,unde mai trebuie sa merg sa ma inregistrez si care este termenul ... (vezi toată discuția)
Bună seara! este legal dacă am primit un email de la administrația ... Nik90 Nik90 Bună seara! Este legal dacă am primit un email de la administrația blocului unde locuiesc că am o restanță de plată în cuantum de 835 de lei, dintre ... (vezi toată discuția)