avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Refuz de a semna aprobarea bilanțului de către unul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Refuz de a semna aprobarea bilanțului de către unul din asociati

Buna ziua. Am urmatoarea situatie : o firma cu 2 asociati , unul are 55% si e si administrator iar celalalt are 45%. Asociatul cu 45% nu e de acord sa semneze hotararea AGA pentru bilantul anului 2022. Ce se poate face in acest caz? Se poate depune bilantul fara semnatura unuia dintre asociati?
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:37, 15 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bilanțul îl semnează doar asociatul care în actele de constituire a formei are și calitatea de administrator.
Separat bilanțul e însoțit printre altele de procesul verbal a adunării generale a asociaților de aprobare a situatiilor financiare.
Trebuie sa vedeți ce prevede actul constitutiv al firmei dar in general, situațiile financiare se aproba cu majoritate simpla. Deci asociatul care are majoritatea e de ajuns sa semneze el acel proces verbal pentru ca acea sedinta sa fie legala și sa și puteți depune bilanțul în termen la finanțe.
Ca un sfat, în acest caz e bine sa fie trecut in acel proces verbal și obiecția motivata pentru care celalalt asociat nu dorește sa semneze sau poate sa voteze împotriva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Aprilie 2023
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal aga la un srl condorvb condorvb In cadrul AGA procesul verbal întocmit nu a fost semnat de acționarul majoritar . Acționarul majoritar a cerut întocmirea altui proces verbal cu ... (vezi toată discuția)
Asociat "formal"-cui ma adresez alex12345 alex12345 buna ziua, as dori sa stiu urmatoarele: -sunt asociata cu 50% intr un srl - alt asociat detine 50% si este si administrator - de 3 ani niciunul dintre ... (vezi toată discuția)
Cerere amanare aga oti oti Am urmatoarea situatie: avand in vedere ca asociatul care detine majoritatea in SRL e si administrator ,acesta a convocat AGA conform statutului. Celalalt ... (vezi toată discuția)