avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Am lucrat in Austria in perioada septembrie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Am lucrat in Austria in perioada septembrie 1990-iulie ...

Buna ziua. Am lucrat in Austria in perioada septembrie 1990-iulie 1994 cu contract legal de munca, iar pana in 1995 am fost in somaj inregistrat la Arbeitsamt. Intrebarea mea este-pentru toata aceasta perioada se calculeaza ceva la pensie la implinirea varstei de 65 de ani? Mentionez ca locuiesc si lucrez legal in Romania. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 20 Aprilie 2023
Da, va trebui sa aduceti din Austria formularul E205 si E207 ... Se ia in considera doar ca stagiu .. Dacă ați lucrat în mai multe țări din UE, este posibil să fi dobândit drepturi de pensie în fiecare dintre ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizație minimă pensie în austria ghentu ghentu Bună ziua, Voi lucra (legal ) maxim 1 an în Austria. 1/ care este cotizația minimă de pensie în Austria ? 2/ Este obligatoriu (și corect) să ... (vezi toată discuția)
Pensie suplimentara austria codrutdancau codrutdancau Buna ziua, Ma intereseaza ,sa aflu un raspuns competent pt. cazul sotiei mele. In prezent,are virsta de aproape 56 ani si o vechime in munca in Ro de 27ani ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in austria mgreavu mgreavu Dupa ce a ramas somera in Romania, sora mea ingrijeste acum varstnici in Austria cu contract de munca. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta perioada de lucru in ... (vezi toată discuția)