avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având ...

Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având o deschidere de aproximativ 23 ml. Accesul la teren se realizează prin intermediul unui drum de servitute (privat - lațimea acestuia fiind de 5m). Terenul pe care il dețin este ultimul, fiind situat la capătul drumul de servitute. Recent am solicitat un Certificat de urbanism de la Primărie pentru edificarea unei construcții. În Certificatul de urbanism, printre altele, s-au precizat și următoarele: „Împrejmuirea stradală va respecta distanța de 6,5m din axul viitoarei străzi conform profil stradal D-D prevăzut la RLU-cap. Reglementări căi de comunicații.”

În concret, prin limitarea de mai sus, deși drumul de acces are 5 m și toți proprietarii au gardul la marginea drumului (corespunzătoare limitei de proprietate), în cazul meu, eu trebuie să retrag gardul cu 4m față de limita mea de proprietate. Mai mult, din analiza PUG, rezultă că profilul stradal D-D este prevăzut la o altă stradă alăturată străzii unde eu dețin terenul și intr-adevăr strada respectivă are 13 m.

Întrebare: În ce măsură este îndreptățită Primăria să îmi impună să cedez gratis aproximativ 100 mp din terenul meu prin Certificatul de urbanism. Ce pot face, astfel încât gardul pe care doresc să-l construiesc să fie în linie cu celelalte garduri?

Alte discuții în legătură

Pot construi casa sau nu , pe un astfel de teren ? nalexandru30 nalexandru30 Buna ziua! Sunt pe punctul de a achizitiona un teren , in Bucuresti.Am mai multe probleme care ma nelamuresc si anume: 1.Terenul nu are utilitati (apa, ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute + lot, sau un lot unic care include si drumul? NistorT NistorT Buna ziua, Doresc sa achizitionez o parcela de teren dintr-un lot mai mare care urmeaza a fi parcelat. Am discutat cu proprietarul sa prevada un drum de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie imprejmuire ginapetreus ginapetreus Buna ziua, in urma cu 13 luni am demarat procedura de obținere a unei autorizații pentru împrejmuire a proprietății (vorbim doar de un gard la stradă, ... (vezi toată discuția)